Najnovije

ALEKSANDAR VUČIĆ ISTIČE: Prvi put čujem da Rusi hoće bazu u Ečkoj, ali biće novih dogovora sa Moskvom

BEOGRAD - Prvi put čujem da Rusija želi trenažni centar na aerodromu Ečka kod Zrenjanina, rekao je mandatar Aleksandar Vučić na preuzimanju novih vojnih helikoptera.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Mediji su nedavno pisali da su Rusi zainteresovani za drugu bazu u Srbiji, nakon humanitarnog centra u Nišu, ali to niko od srpskih zvaničnika nije komentarisao.

Vučić je ipak najavio nove dogovore sa Rusijom oko nabavke vojne opreme i naveo da postoje "zahtevi i molbe" upućene ruskoj strani koja je poslala "ohrabrujuće odgovore".

"Ministar Đorđević je pisao svom kolegi Šojguu, ali ne bih iznosio više detalja. Odgovor je bio ohrabrujući, ali će krajem juna stići konačan odgovor", rekao je Vučić.

Kako je rekao, u pitanju bi bila nabavka koja bi ojačala lovačku avijaciju, koja je "trenutno kritična". Vučić je istakao da će u budžetu za 2017. godinu biti predviđena značajnija sredstva za opremanje vojske i da je planirana nabavka novih "migova 29-m2".

Vučić je rekao da će uz sve snažniju srpsku ekonomiju i vojska biti jača.

"To će biti trend. Mi ćemo pre kraja godine probati i da popravimo položaj vojske, da imaju nešto veća primanja", rekao je Vučić.

Kako je rekao, nabavljaće se oprema i u borbenoj avijaciji, a sledeće godine je planirana nabavka sistema Nora, Lazar 3, kao i nabavka pune opreme za 1.500 vojnika.

"Oprema bi bila u rangu opreme najboljih specijalnih jedinica širom sveta, da se ne postidimo", rekao je Vučić. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA