Najnovije

ŽESTOKE OPTUŽBE IZ SANU: Doktorat Siniše Malog je "bezočan plagijat"!

BEOGRAD - Predsednik Odbora SANU za visoko obrazovanje, akademik Dušan Teodorović podsetio je da je doktorska disertacija gradonačelnika Beograda Siniše Malog "bezočan plagijat".
"Mislim da imamo tragičnu situaciju u kojoj najblaže što mogu da kažem problematična diploma šefa države, živimo u gradu u kome je gradonačelnik plagijator, javno odgovaram za ovo što govorim. To je jedan bezočan plagijat. Mi živimo u zemlji u kojoj akademska zajednica nema hrabrosti, nema moralnog integriteta da se suoči sa tim i da kaže - ne, ovo nije dozvoljeno, ovo je plagijat, ovo poništavamo. Kao što imamo pozitivne primere u mnogim drugim zemljama. U Nemačkoj na primer gde su članovima Evropskog parlamenta i te kako poništavane doktorske disertacije kad se utvrdi", rekao je Teodorović odgovarajući na pitanje "Može li Srbija bez nauke" što je tema debate održane u orgnaizaciji Fondacije Centar za demokratiju, prenela je televizija N1.
Učesnici današnjeg sukupa su zaključili da se u Srbiji u nauku ne ulaže dovoljno, ljudi u nauci su neorganizovani, a da Vlada nije zainteresovana da to stanje promeni. S druge strane, ističu da postoji "glad za akademskim titulama".
Akademik Teodorović je naglasio da je Srbije jedinstvena u svetu i po tome što je za predsednika skupštinskog Odbora za nauku, prosvetu, tehnološki razvoj i informaciono društvo imenovan doskorašnji verski vođa, Muamer Zukorlić.
"Ovim imenovanjem su poniženi naučnici i profesori Srbije, a predsednik Vlade je ovim stavom rekao šta misli i kakav stav ima o nauci i visokom obrazovanju. Ja ovo doživljavam kao najjeftiniju političku trgovinu", rekao je Teodorović.
Na skupu su govorili i univerzitetski profesori, direktori naučnih Instituta i naučni radnici. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, kratko je prokomentarisao ove tvrdnje rečima da "Teodorović ima pravo na svoje mišljenje". Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA