Najnovije

ĐINPING PISAO VUČIĆU: Želim prosperitet velikoj Srbiji, a sreću i dobrobit vama i srpskom narodu!

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo zahvalnosti predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u kome se ističe da je postignut širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i da je otvorena nova istorijska stranica razvoja odnosa između dve zemlje.

Aleksandar Vučić, Si Đinpinga i Tomislav Nikolić (Foto: xinhua)

U pismu predsednika Kine se kaže:
Tokom moje nedavne državne posete Republici Srbiji Vi ste me, gospodine predsedniče Vlade, sa Vašom cenjenom Vladom, srdačno primili i detaljno isplanirali moju posetu, što je na mene ostavilo nezaboravan utisak i lepo sećanje. Koristeći ovu priliku, dozvolite mi da Vam izrazim najiskreniju zahvalnost.
Tokom posete, u bezbrojnim susretima sa predsednikom Nikolićem, sa Vama, kao i sa drugim liderima Vaše cenjene države, iscrpno smo razmenili mišljenja, otvoreno i iskreno razgovarali, postigli širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i otvorili novu istorijsku stranicu razvoja odnosa između naše dve zemlje.
Gospodine predsedniče Vlade, upoznali smo se tokom Vaše zvanične posete Kini prošle godine, a susret sa Vama ostavio je dubok utisak na mene. Ovog puta, Vi ste me lično pratili tokom mnogobrojnih aktivnosti sa svim članovima Vlade i zajedno smo bili svedoci plodnih rezultata razmene i saradnje u svim oblastima između Kine i Srbije.
Duboko me je dirnulo iskreno prijateljstvo koje ste Vi lično i srpski narod pokazali prema kineskom narodu.
Visoko cenim što čvrstom odlučnošću i pozitivnim stavom podstičete suštinsku saradnju sa Kinom.
U ovom trenutku, još uvek uživam u duhu gostoprimstva i prijateljstva koje ste Vi, gospodine predsedniče Vlade, Vlada Vaše cenjene države, kao i srpski narod, pružili meni i kineskoj delegaciji.
Uspešna poseta još jednom je dokazala iskreno i veliko prijateljstvo dveju zemalja i dvaju naroda Kine i Srbije, i pokazuje dobre trendove i neograničene potencijale razvoja odnosa naših dveju zemalja.
Želim da sa Vama, gospodine predsedniče Vlade, i svim srpskim liderima i dalje ulažem napore kako bismo povećali uzajamno strateško poverenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit naših dvaju naroda i očuvali svetski mir i razvoj.
Želim prosperitet velikoj Srbiji, a sreću i dobrobit narodu. Vama, gospodine predsedniče Vlade, želim dobro zdravlje i sve što poželite", navodi u pismu zahvalnosti kineski predsednik Si Đinping, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA