Najnovije

Ko je koga provocirao: Rusi Amere, ili Ameri Ruse?

Posle tvrdnji Moskve da se američki razarač opasno približio ruskom brodu, oglasio se i zvaničnik Ministarstva odbrane SAD. Prema njegovoj verziji događaja, ruski ratni brod je pre 11 dana izvršio "nebezbednu i neprofesionalnu" pomorsku operaciju u blizni dva američka broda.

Ko je koga provocirao? (Foto: xinhua)

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da se ruska fregata približila na 288 kilometara od američkog broda "Grejveli", i na pet nautičkih milja od nosača aviona "Hari Truman" u istočnom delu Mediterana, preneo je Rojters.
Rusko Ministarstvo odbrane je prethodno saopštilo da se američki raketni razarač Graveli u Sredozemnom moru opasno približio ruskom ratnom brodu Jaroslav Mudri prekrsivši međunarodne propise za sprečavanje sudara na moru. - Dana 17. juna, SAD pomorski raketni razarač Graveli približio se na opasno maloj razdaljini od 60-70 metara ruskom ratnom brodu - piše u saopštenju. Agencija TAS S prenosi da je ruski ratni brod plovio u međunarodnim vodama, održavajući konstantan kurs i brzinu i da nije pravio nikakve opasne manevre u odnosu na američki brod. - Posada SAD razarača prekršila je međunarodne propise za sprecavanje sudara na moru - ukazuje se u saopštenju Ministarstva odbrane. Pogledajte OVDE, rusi objavili snimak "bolesne akcije" američkog broda! Izvor: vesti-online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA