Najnovije

ODAKLE NOVCI SANDA?! DSS od gubitaša postao bogataš

Srpske stranke, prema zvaničnim podacima, grcaju u dugovima, a samo su dve partije „u plusu“ i to vladajuća Srpska napredna stranka i, verovali ili ne, Demokratska stranka Srbije.

Sanda Rašković-Ivić (Foto: Jutjub)

Da, baš onaj DSS koji se gasio nakon odlaska njenog osnivača Vojislava Koštunice i u jednom trenutku dugovao 120 miliona dinara sada je na „zelenoj grani“. Kako „Alo!“ saznaje, ovom blagostanju u stranci Sande Rašković Ivić doprinele su mnogobrojne donacije „sa strane“, ali i tajni susreti sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom, a zbog kojih je predsednica DSS-a izgubila naklonost Kremlja.
Pre samo dve godine, kada je posle izbornog kraha Vojislav Koštunica podneo ostavku i napustio stranku, DSS je bio u dugovima do guše. Osim minusa na računu, koji je iznosio i 120 miliona dinara, trebalo je plaćati kirije za stranačke prostorije, telefone i struju. Baš zbog tog katastrofalnog materijalnog stanja mnogi funkcioneri i tadašnji finansijeri su „pobegli“ iz stranke. Ipak, nešto se krupno dogodilo u stranci, pa je za veoma kratko vreme DSS od gubitaša postao „bogataš“.
- Bilo je katastrofalno stanje u finansijama stranke. Međutim, dolaskom novog rukovodstva i odlaskom samostalnog DSS-a krenule su uplate i donacije stranci „sa strane“, tako da je danas u stranci situacija suprotna. Račun nije više u blokadi, radnici primaju plate i sve se izmiruje, a sve je krenulo od sastanka Sande Rašković Ivić i američkog ambasadora Kajla Skota - kaže naš izvor iz vrha DSS-a.
Prema njegovim rečima, ulaskom stranke u parlament DSS je dobio podršku od mnogih ključnih faktora u zemlji i „dugovi su prosto isparili“.
Podsetimo, prema pisanju medija, DSS je nakon odlaska Vojislava Koštunice u jednom periodu dugovao čak 120 miliona dinara.
Direktor DSS-a Zoran Vučković potvrđuje naša saznanja i kaže da ta stranka nema više problema sa dugovima, kao i da redovno isplaćuje sav novac.
- Trenutno, račun nam je u blokadi svega jedan dan, i to za 30.000 dinara, što će biti namireno u veoma kratkom roku, možda već danas. Stranka nema više problema sa dugovima, sanirali smo finansije, kampanju isplatili i radnici redovno dobijaju svoje plate - tvrdi on.
Vučković, međutim, demantuje da je dug bio 120 miliona i kaže da je pravi iznos bio 70.000 dinara. 
- Sve smo uspeli da saniramo kroz reprograme i donacije iz inostranstva, koje su stranku vratile u život - kaže on.
Nije bilo novca iz inostranstva!
Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić kaže za „Alo!“ da nije bilo donacija iz inostranstva. - Dugove smo plaćali preko reprograma i to smo činili iz sredstava iz budžeta lokalnih samouprava. Sada imamo i prihode iz budžeta i biće mnogo lakše - kaže ona.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA