Najnovije

Tramp optužio Obamu da pravi „ekonomski NATO” i upozorio da je to najveća opasnost po SAD!

Imajući u vidu sporazum o Transatlantskom trgovinsko-investicionom partnerstvu SAD sa Evropskom unijom (TTIP), Tramp nije samo ponovio svoju tvrdnju da je to „najveća opasnost za Ameriku”, nego je i upozorio da njegova zemlja treba da, imajući za uzor Veliku Britaniju, „povrati ekonomsku nezavisnost”.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Posebno je ukazao: „Taj sporazum bi nam doneo mnoge i mnoge milione dolara gubitaka, kojima bi se, ulazeći na mala vrata, okoristila Kina. Nama su potrebni bilateralni sporazumi sa evropskim državama, a ne TTIP. Bilateralni sporazum nam treba i sa Kinom. Taj sporazum se nikako ne sme prihvatiti jer bi nas vodio krahu”.
Tramp je ovome odmah pridodao: „Fabrike se i dalje zatvaraju, a granice su još otvorene. Preko granice odlaze milijarde dolara i milioni radnih mesta. Ova (Obamina) administracija nas vodi iz jedne ekonomske katastraofe u drugu. Veoma je glupo oslobađati od poreza prizvode drugih zemalja. Jer, rezultat je to da smo od drugih zemalja postali zavisniji nego što smo ikada bili”-  
Tramp je u ovom kontekstu pozvao Amerikance da glasaju za njega na predsedničkim izborima i podvukao:
„Naša braća u Velikoj Britaniji su ponovo preuzela kontrolu nad svojom zemljom. Glasajte za mene, da Sjedinjenim Državama povratimo ekonomsku nezavisnost!”
Predsednički kandidat republikanaca otkrio je da će – ukoliko uđe u Belu kuću – odmah naložiti ministru finansija da prišremi izveštaj o tome kako Kina krši trgovinska pravila – i unutar svojih granica i „u okvirima STO”.
Obama je zaključivanje TTIP sa Evropskom unijom proglasio za glavni cilj svoje vladavine. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA