Najnovije

DOBIJA FUNKCIJU U DEMOKRATSKOJ STRANCI: Tadić sprema veliki povratak!

BEOGRAD - Povratak Borisa Tadića, nekadašnjeg lidera Demokratske stranke (DS) u tu stranku sve je izvesniji, a prema informacijama, on će biti predsednik Političkog saveta demokrata.

Boris Tadić (Foto: Jutjub)

Naime, Tadić već izvesno vreme pregovara sa predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem o uslovima svog povratka u stranku, a već tokom naredne delje mogao bi da padne konačni dogovor.

- Socijaldemokratska stranka (SDS), na čijem je čelu Tadić otkako je napustio DS, nije se baš proslavila kako je očekivano. Zato je on odmah nakon izbora intenzivirao sastanke sa Pajtićem, ne krijući želju da se vrati u stranku čiji je bio dugogodišnji predsednik. Pajtić je taj predlog oberučke dočekao, a nakon kraćeg većanja rešeno je da Tadić dobije funkciju predsednika Političkog saveta DS-a. Kako je na tom mestu trenutno Dragoljub Mićunović, jedan od osnivača DS-a, on će biti počasni predsednik demokrata - tvrdi dobro obavešten izvor.

Tadić uveliko razmatra povratak u nekadašnju stranku, a povukao je nogu i za druge bivše demokrate. Tako postoji mogućnost da se u redove DS-a vrate i njeni nekadašnji visoki funkcioneri Dušan Petrović i Milica Delević.

- Ipak, njih dvoje još nisu imali konkretne razgovore ni sa kim iz DS-a, već je još sve na nivou ideje. Prosto, povratkom Tadića nekako bi bilo logično da se vrate i druge istaknute demokrate, što bi svakako ojačalo DS, koji se malo uljuljkao - napominje sagovornik.

Povratak starih članova nije jedina promena koja očekuje DS. U septembru će se promeniti lider stranke, a prema informacijama, na čelu stranke će Pajtića gotovo izvesno zameniti Dragan Šutanovac, član Izvršnog i Glavnog odbora DS-a.

Pajtiću se najviše zamera što stranku vodi "u belim rukavicama", bez dovoljno inicijative i odlučnosti. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA