Najnovije

UDARILI NA MAJU - U SKUPŠTINI KUVA: Obradović nazvao Maju "pionom" - Šešelj osuo po američkom ambasadoru!

BEOGRAD - Pokret Dveri najavio je da neće glasati za Maju Gojković za predsednika parlamenta, jer, između ostalog, ne znaju koliko je ideologija i stranaka promenila, na šta su naprednjaci uzvratili pitanjem koja je ideologija Dveri ujedinila sa ostatkom opozicije nakon izbora.

Skupština Srbije (Foto: Jutjub)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da Dveri neće podržati izbor Maje Gojković za predsednika Skupštine, jer, kako je rekao, nije na pravi način rukovodila prethodnim sazivom.
On je zamerio Maji Gojković i to što je promenila nekoliko partija i upitao “da li ona ima ikakav politički stav, program i principijelnost”.
“Kao da smo mi zaboravili koliko ste ideologija, programa i stranaka do sada promenili. Predsednik parlamenta ne bi trebalo da bude ličnost koja je promenila sedam stranaka. Jasno je da dobijamo stranačkog piona koji ima cilj da sprovodi interese vlade”, rekao je Obradović.
Šef naprednjaka u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović uzvartio je Obradoviću pitanjem ima li on neku ideologiju, navodeći da su se Dveri u izbornoj noći ujedinille sa strankama s kojima nemaju nijednu sličnost.
“Ko vas je ujednio? Gde su građani koji imaju snagu da ujedine Dveri, DS, DJB, DSS…na protestu ispred RIK-a bilo ih je 200 građana. Vi podršku građana nemate, imate nečiju drugu podršku”, rekao je Martinović.
On je upitao Obradovića i zašto u noći između 24. i 25. aprila nisu podneli nijedan prigovor RIK-u, već tek onda kada je, kako je rekao, i matematički postalo jasno da Dveri nisu prešle cenzus.
U polemiku se uključio i lider radikala Vojislav Šešelj rekavši da nisu mogle Dveri, niti DSS, LDP ili SDS da vrše pritisak na RIK, već da je pritisak vršio američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.
“Skot je pritiskao RIK, Republički zavod za statistiku, a i vaša vlast je ustuknula pred Skatom”, rekao je Šešelj. Čanak neće Maju Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati predlog da Maja Gojković bude izabrana za predsednicu parlamenta, izjavio je danas šef poslaničke grupe te stranke Nenad Čanak. "Uz svo poštovanje za gospođu Gojković i njen rad u protekle dve godine, nećemo glasati za nju, jer mislim da je parlamentu potrebno više energije za podizanje njegovog kredibiliteta i odbrane interesa svih građana", rekao je Čanak u Skupštini Srbije. Mićunović prekinuo sednicu Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je danas konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, šestog juna. Mićunović je rekao da je sednica počela u 10 sati, da su na spisku još 33 prijavljena govornika i da, pošto neki od njih mogu da dugo govore po Poslovniku, prekida sednicu, koja će biti nastavljena u ponedeljak. Poslanici vladajuće većine su negodovali zbog toga.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA