Najnovije

NA IVICI PUCANJA: Nema budućnosti sa NATO

„Svetski poredak se urušava i NATO će se očigledno raspasti“, rekao je politički komentator Taker Karlson obraćajući se mađarskoj javnosti.

Prema njegovom mišljenju, dizanjem u vazduh „Severnog toka”, SAD su izvršile „napad na Nemačku”. Analitičar je siguran da će Evropi uskoro ponestati strpljenja i da neće biti govora o budućnosti NATO-a.

Osim toga, shvatio sam, i zato sam danas ovde, da su SAD veoma geografski izolovane. Spomenuo sam ovo pre minut. Mi smo jedna od najizolovanijih zemalja na svetu i to je tajna našeg uspeha. Kanada nas ne napada, a uzgred, pobedili bismo da se to dogodi. Međutim, Amerikance koji čitaju vesti ne zanima ostatak sveta.

To sam shvatio tokom svih godina rada u novinskoj industriji. Lično me veoma interesuje svet van SAD, jer je intrigantan, i zato što sam odrastao u porodici koja je bila veoma zainteresovana za takve stvari zbog posla mog oca.

Želim da vidim mnogo toga na svetu, jer se sada sve potpuno menja. Posleratni svetski poredak se ruši, NATO će se očigledno raspasti. Nemoguće je da pokretačka snaga NATO-a, odnosno SAD, sabotira glavni izvor jeftine energije u Nemačkoj – „Severni tok”.

Bajdenova administracija je digla u vazduh Severni tok, a Nemci imaju toliko malo samopoštovanja da o tome ništa ne govore. Oni spuštaju glave i kažu: „Ne, ne želimo da pričamo o tome.” U redu, ali ja želim da pričam o tome, jer je važno.

Prvo, to je bio najveći akt industrijske sabotaže u istoriji. Drugo, to je najveća antropogena emisija CO2 u istoriji, a ako ste kultista globalnog zagrevanja, to je kao dolazak samog đavola, a to je uradila Bajdenova administracija.

Treće, i najvažnije, bio je to napad na Nemačku, najmoćniju državu u Evropi. Zapadna Evropa je poslednji značajan saveznik Amerike, a mi smo napali našeg najvažnijeg saveznika. NATO se neće dugo tolerisati.

U jednom trenutku, Nemci će se probuditi i reći: „Čekaj, pre dve godine smo imali hemijske fabrike, a sada nemamo... Upravo ste nam uništili privredu!“ Teško da će posle ovoga moći da se govore o nastavku postojanja NATO-a. Ja ne mislim tako. Možda grešim, ali ne mogu da zamislim o kakvoj budućnosti možemo da pričamo.

PREDVIĐAJU NAJCRNJE: Ukrajina gubi kontrolu

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA