Najnovije

VULIN: Ramin san će pretvoriti Balkan u noćnu moru

Teritorijalne pretenzije albanskog premijera Edija Rame na deo Srbije, pitanje je za Evropu koja mora da kaže da to "nije san, već noćna mora".

Aleksandar Vulin (Foto: Tanjug printskrin)

To je izjavio ministar za rad Aleksandar Vulin.
"To nije prvi put da Edi Rama daje takve izjave i nažalost nije prvi put da ispoljava teritorijalne pretenzije na KiM, dakle na prostor Republike Srbije", rekao je Vulin novinarima.
Prema njegovim rečima, to jednostavno više nije nešto što nas iznenađuju i nije pitanje ni za Ramu, niti je pitanje za Srbiju, ali jeste pitanje za sve ostale. 
"Ako Rama sanja san o jednom narodu i jednoj državi na prostoru KiM, dakle na prostoru Srbije i Albanije i samo jednom narodu albanskom, onda bi bilo dobro da neko razume da će se taj san sanjati i u Crnoj Gori i u Makedoniji i da će taj san pretvoriti Balkan u noćnu moru, a samim tim i Evropu", ukazao je Vulin. 
Ministar je istakao da je to sada pitanje za čitavu EU i međunarodnu zajednicu da li jedna zemlja, koja pretenduje da bude član EU, može da ima teritorijalne pretenzije prema drugim zemljama i može da sprovodi politiku "Velike Albanije" i može da sprovodi ili želi da sprovodi politiku etnički čiste Albanije ili bilo koje druge države. 
"U istoriji smo videli da ko sanja san o jednom narodu i jednoj zemlji, gde nema ni drugih naroda ni drugih ljudi, na kraju napravi veliku nesreću i svom narodu i svakom drugom", istakao je Vulin.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA