Najnovije

KRČENJE PUTA: Asadova armija grabi prema Raki!

U toku je opsežna akcija sirijske vojske koja za konačni cilj ima oslobađanje Rake, grada u Siriji koji teroristi smatraju za prestonicu Islamske države.

SAA napreduje u Raki (Foto: XinHua)

U krčenju puta prema Raki, glavnom terorističkom uporištu, sirijska vojska je zabeležila značajan napredak u zapadnim delovima istoimene pokrajine. Kako izveštavaju sirijski mediji, snage bezbednosti su danas uspele da oslobode mesto Abu Al-Aladž i oko 6 kilometara visoravni Al-Sariatil na zapadu Rake.
Kako se navodi, u tim operacijama ubijeno je na desetine terorista ID-a. Neke jedinice sirijske armije pomerile su se za desetak kilometara i sada napreduju prema gradu Tabka, u kojem se nalazi važan vojni aerodrom. Operacija je započela u gradu Isrija u provinciji Hama, skoro 140 kilometara zapadno od Rake, izjavio je penzionisani sirijski general-major Sabet Muhamed. „Pripreme za operaciju trajale su nekoliko dana. Nekoliko hiljada vojnika raspoređeno je u Isriji. Snage imaju nekoliko privremenih ciljeva, uključujući i grad Tavru, vojni aerodrom i grad Resafa. Ovi položaji biće iskorišćeni za ofanzivu na Raku“, rekao je Muhamed. Operacije sirijske vojske u Raki, počele su pre dva dana, a sirijska vojska je odmah uspela da probije administrativne granice pokrajine. Ruski bombarderi su juče, u okviru pružanja podrške sirijskoj vojsci u operacijama oslobađanja pokrajine Raka, izvršili opsežno bombradovanje položaja terorisitčke grupe. Ovo je prvi put da su sirijske snage, nakon dve godine od okupacije te pokrajine od strane terorista ID-a, ušle u Raku. Pokrajina Raka je glavni centar terorisitčke grupe Islamska država u Siriji koja još od avgusta 2014, a prve video-snimke sirijske armije iz ove provincije, možete da pogledate OVDE. Izvor: SaharTV/rs.sputniknews.com/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA