Najnovije

KINEZI KREĆU U AKCIJU: Od predsednika naše države dobili smo zadatak da počnemo poslove u Srbiji

Desetočlana kineska delegacija, koju su predvodili Miao Julong, generalni direktor kompanije Long Jing, i Cai Ćingfeng, generalni sekretar kineske unije industrijalaca i investitora, boravili su danas u Šapcu kako bi se upoznali sa privrednim potencijalima i važnim gradskim projektima.

Kinezi u Šapcu

Posle posete kineskog predsednika Srbiji, investitori iz Kine dolaze u srpske gradove gde im se nude konkretni projekti, što je i bila tema sastanka sa predstavnicima Grada Šapca. Razgovaralo se o autoputu od Rume do Šapca, industrijskog zoni, luci, potencijalima u poljoprivredi i turizmu, a gosti iz Kine najviše interesovanja pokazali su za autoput, luku i Sava park. Cilj sastanka je bio upoznavanje kineskih privrednika sa ponudom Šapca.
- Mi smo vrlo konkretni i praktični. Predstavili smo ono što Šabac zaista može da učini boljim mestom za život. Glavne teme su bile autoput i most preko Save, transportna i putnička luka i Sava park, kojim se 300 hektara uz reku Savu pretvara u potpuno novi koncept turizma. Kineski partneri su vrlo zainteresovani i dalji razgovori su izvesni, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Miao Julong, generalni direktor kompanije Long Jing, ocenio je da su svi projekti izvanredno dobro pripremljeni. - Projekti su ozbiljni i dokumentovani. Mi to znamo jer već šest meseci ispitujemo Šabac i raspolažemo velikim brojem podataka. Privredna komora industrijalaca i investitora Kine, koja se upravo registruje u Beogradu, i kompanija Long Jing zainteresovani su za realizaciju svih projekata koji su nam predstavljeni u Šapcu. Želimo i očekujemo ubrzan ravoj Šapca pod vođstvom gradonačelnika Zelenovića, poručio je Miao Julong. Cai Ćingfeng, generalni sekretar kineske unije industrijalaca i investitora, objasnio je da je njegov zadatak da se ovo telo registruje u Beogradu. - Šabac je lep grad upečatljive tradicije i mi se nadamo da će kineski privrednici doneti još bolju budućnost. Prema našim prvim procenama i analizama, sve ponuđene projekte ćemo prihvatiti. Mi smo od predsednika naše države dobili zadatak da počnemo poslove i zato smo ovde, istakao je Ćingfeng. Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija kineskih privrednika posetila je Severozapadnu radnu zonu, luku i akvatorijum, a održan je i sastanak sa Privrednim savetom grada. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA