Najnovije

OTKRILA ŠTO DOLAZI: Nulandova u Prištini "o Srbiji"!

PRIŠTINA - Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland doputovala je danas u Prištinu i apelovala na tamnošnje zvaničnike da unaprede dijalog sa Beogradom, javio je AP.

Viktorija Nuland (Foto: JuTjub printskrin)

Nuland je pozvala kosovske lidere da ojačaju vladavinu zakona i pravosuđe kao i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, navodeći da je to "ključno za napredak Kosova".
Ona je takođe apelovala na Prištinu da usvoji demarkaciju granica sa Crnom Gorom što je važan korak u naporima za viznu liberalizaciju sa EU, saopštio je kabinet kosovskog predsednika Hašima Tačija, a prenosi američka agencija.
Priština je prva stanica turneje visoke američke funkcionerke po Zapadnom Balkanu u okviru koje će sutra posetiti Beograd a predviđene su i posete Albaniji i Makedoniji.
Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland boraviće u poseti Beogradu 11. jula gde će se sastati sa predstavnicima vlade i civilnog društva, saopštio je Stejt department.
Kako se navodi, Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU.
Nuland će danas posetiti Tiranu a sutra će pored Beograda posetiti i Skoplje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA