Najnovije

U SRED PRIMIRJA: 1.200 pobunjenika predalo se Asadovoj armiji

Dok se na severu zemlje vode odlučne borbe protiv pripadnika Nusra fronta i Islamske države, militantni opozicionari na jugu zemlje masovno polažu oružje.
Militanti na rehabilitaciji (Foto: Sana)

Militanti na rehabilitaciji (Foto: Sana)

Vazduhoplovno-kosmičke snage Rusije bombardovale su odrede Nusra fronta koji su granatirali vladine snage severno od Alepa. Istovremeno su ruski avioni tukli pozicije sirijske Al Kaide i u blizini Narb-Nafse. Ministarstvo odbrane RF večeras je objavilo da su "nusrovci" iz Narb-Nafsa, koji je pod njihovom kontrolom, artiljerijom gađali položaje sirijske armije i okolna naselja koja ona kontroliše. Rusko ministarstvo je naglasilo da je oba udara izvelo radi "stabilizacije situacije". Još je precizirano da su severno od Alepa avioni i bombardovali i raketirali odrede Nusra fronta koji su bili u napadu.

Za to vreme na jugu Sirije...

U provinciji Daraa razvoj situacije kreće putem koji se nimalo neće svideti ni Amerikancima ni sunitskim monarhijama Persijskog zaliva. Kako je javila sirijska državna agencija SANA, koja je citirala guvernera provincije Muhameda Haleda al-Hanusa, u njoj je 1.200 pripadnika pobunjeničkih grupacija položilo oružje i predalo se vlastima. Posle "neophodnih provera", svima njima biće omogućeno da se vrate svojim kućama i nastave normalan život. Al-Hanusa posebno naglašava: "Narednih dana očekujemo da nove stotine bojovnika prestanu da ratuju".
Pročitajte još:
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA