Najnovije

FBI upozorio na "terorističku dijasporu" ID-a!

Direktor Federalnog istražnog biroa DŽejms Komej tvrdi da će se 'hiljade terorista raširiti po svetu' nakon poraza ID-a u Siriji i Iraku.

Foto: cairoportal.com

Visoki zvaničnici američkog Federalnog istražnog biroa upozorili su na mogućnost porasta nasilja sa formiranjem "terorističke dijaspore" kada pripadnici oružane grupe Islamske države Irak i Levant pretrpe poraze u Iraku i Siriji.
"Svi znamo da će van kalifata biti stvorena teroristička dijaspora nakon što vojne snage poraze kalifat", rekao je direktor FBI-ja DŽejms Komej pred Odborom za unutrašnju sigurnost Predstavničkog doma.
Dodao je da će se "hiljade terorista raširiti po svetu" te da je "posao FBI-ja da ih prepozna i zaustavi pre nego što uđu u SAD kako bi naudili nevinim ljudima", prenosi AP.
ID će pojačati napade po svetu
Kada budu poraženi u Iraku i Siriji, pripadnici ID-a će očajnički pokušavati dokazati da su i dalje vitalni, što će "verovatno uzrokovati niz terorističkih napada", rekao je Komej.
Direktor Centralne obaveštajne službe DŽon Brenan procenio je prošlog meseca da je u Iraku i Siriji ostalo između 18.000 do 22.000 boraca.
On je predvideo da će verovatno pojačati napade širom sveta kako budu suzbijani u tim zemljama.
Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA