Najnovije

ZAHAROVA "OGOLILA" ĐUKANOVIĆA: Izvinite na izrazu, premijer Crne Gore se "sagnuo" pred NATO alijansom! (VIDEO)

Premijer Crne Gore svojim izjavama o ruskoj propagandi namerno pokušava da uništi tradicionalno prijateljske odnose dveju zemalja, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnoj konferenciji za medije o aktuelnim pitanjima spoljne politike Rusije.

Zaharova (Foto: Jutjub)

„Skrenuli smo pažnju na obrazloženje objavljeno 12. jula, izjavu predsednika Vlade Crne Gore gospodina Đukanovića o ’ruskoj propagandi‘, koja je, po njegovom mišljenju, opasna i upućena onima koji su ’zaglavljeni u prošlosti‘.
Čuli smo ideje o tome da će ’slobodan prostor EU i NATO-a biti popunjen drugim snagama‘, ideje veoma poznate po izjavama lidera NATO-a. Pod drugim snagama pretpostavlja se Rusija ili radikalni islamizam. Kao da se stavlja znak jednakosti.
Može se konstatovati da se još pre nego što je Crna Gora gurnuta u Alijansu, premijer ove zemlje još jednom, izvinite na izrazu, sagnuo pred rukovodstvom ove strukture. To nije nova taktika, tako su radili novi regruti Severnoatlantskog saveza“, izjavila je Zaharova.
Zaharova je naglasila da Crna Gora umesto što se ulizuje strancima, bolje da služi svom narodu.
Polazeći od te logike, bilo bi potrebno sprovesti referendu i pitati ljude šta oni misle o stupanju u NATO, istakla je Zaharova. A tek kasnije treba da se bavi služenjem interesima tuđih ljudi“.
„Referendum se ne održava zato što se gospodin Đukanović bojao da čuje mišljenje sopstvenog naroda“, naglasila je Zaharova, „jer rezultati takvog referenduma mogli bi da budu neprijatni i za njega lično i za NATO uopšte".
„Odgovornost za antiruski pravac Crne Gore u potpunosti počiva na vlasti u Podgorici“, zaključila je ona. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA