Najnovije

MILO ODGOVORIO ZAHAROVOJ: I ako je od prijatelja, mnogo je!

PODGORICA - Nediplomatski jezik predstavnice ruske diplomatije, čiji je stil već problem Moskve, najbolja je potvrda onoga o čemu je govorio premijer Milo Đukanović, saopštila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore reagujući na izjavu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

Đukanović (Foto: gov.me)

"Što se tiče njene optužbe o tome ko ruši prijateljske odnose sa Rusijiom, ona je apsolutno neosnovana. Naprotiv, Crna Gora pokušava da poboljša odnose, i to ne na rečima već na delu, o čemu govore odluke Vlade Crne Gore kao što je, primera radi, produženje bezviznog režima za građane Ruske federacije sa 30 na 90 dana", navodi se u saopštenju.
"S druge strane, takvim izjavama hteli bi da nas uče da poštujemo njihove želje o referendumu, a ne Ustav naše države. Uostalom, da li ćemo, i o čemu, odlučivati referendumom, o tome ćemo mi odlučivati. I ako je od prijatelja, mnogo je", navodi se u saopštenju  Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je juče da su vlasti u Podgorici odgovorne za antirusku politiku Crne Gore,  javio je Tass.
"Obratili smo pažnju na opaske koje je crnogorski premijer Milo Đukanović izneo 12. jula, da je ruska propaganda opasna i da cilja na one koji su i dalje pod snažnim uticajem prošlosti", kazala je Zaharova.
Ona je navela da su te ideje ruskim diplomatama poznate iz izjava lidera NATO.
"Prostor koji nisu zauzeli Evropska unija ili NATO ispuniće druge snage. Te druge snage su Rusija ili radikalni islamisti", zaključila je Zaharova.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA