Najnovije

BLICKRIG NA SEVERU LATAKIJE: Hiljade mrtvih džihadista i otvoren put prema turskoj granici! (MAPA)

Nakon intenzivnih borbi koje su trajale 12 sati, na šest različitih frontova, sirijska armija uspela je da oslobodi grad Kinsibu i okolna brda, važnu stratešku tačku za kontrolu severne Latakije.

Pustinjski sokolovi u Latakiji (Foto: anna-news.info)

Nakon intenzivne pripreme terena od strane ruskog vazduhoplovstva, sirijska armija, odnosno jedinice mornaričke pešadije i jedinice za specijalne operacije "Pustinjski sokolovi" uspeli su da oslobode Kinsibu.

Kako navode vojni izvori, operacija je bila veoma kompleksna i zato su prethodnih dana izostali snimci iz ove operacije, ali se navodi da će armija uskoro objaviti opsežan foto/video izveštaj iz ove uspešne operacije. Kinsiba je pala 1. jula, nakon samoubilačke masovne ofanzive džihadista koji su uz gubitke merene stotinama boraca uspeli da osvoje ovaj grad. Ni njegovo držanje nije bilo ništa manje krvavo i najmanje isto toliko terorista je izgubilo život u stalnim pokušajima sirijske vojske da ga oslobodi.  Sirijska vojska je, ohrabrena ovom pobedom i velikim gubicima koje su pretrpeli teroristi nastavila da se kreće prema severu Latakije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA