Najnovije

ERDOGAN ODLETEO U NEPOZNATOM PRAVCU: Pohapšene sudije i generali, vraćena fregata, od admirala ni traga (VIDEO)

Turske vlasti uhapsile su i komandante Druge armije generala Hudutija i komandanta Treće armije generala Erdala Ozturka zbog umešanosti u neuspeo vojni puč.

Nazad na odmor? (Foto: Sinhua/public)

Turska državna agencija Anadolu objavila je da se svih pet bojnih brodova koji su isplovili tokom noćašnjeg pokušaja puča u toj zemlji vratili u vojnu luku Golčuk na severoistoku Turske, ali da se ništa ne zna o komandantu mornarice.
AP prenosi da je turska agencija navela da se u pomorsku bazu vratilo pet fregata i jedna korveta. U izveštaju stoji da nije jasno da li se komandant mornaričke flote admiral Vejsel Kosele, za kojeg se ne zna gde je, bio na jednom od tih brodova. Grčki vojni izvori objavili su ranije danas da je turska grupa koja se protivi vladi u Ankari preuzela kontrolu nad fregatom u turskoj pomorskoj bazi Golčuk. Rojters je preneo da je otet i komandant turske flote kojeg otmičari drže kao taoca. Prema saznanjima Al DŽazire, Turski predsednik Redžep Erdogan poleteo je tokom dana sa međunarodnog aerodroma Ataturk u nepoznatom pravcu. Erdogan je rano jutros doleteo u Istanbul gde se obratio novinarima i rekao da pokušaj državnog udara u Turskoj nije uspeo.

Uhapsio Ustavni sud

Turski tužioci su izdali naloge za hapšenje 140 članova Ustavnog suda i 48 članova Državnog saveta nakon pokušaja puča u petak uveče. Već je izvršeno deset hapšenja, javili su lokalni mediji. Najmanje 265 osoba je poginulo, a više stotina ranjeno u noćašnjim sukobima u Ankari i Istanbulu. Turska vojska pokušala je da preuzme vlast u zemlji i svrgne predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, međutim puč nije uspeo. Pogledajte kako su Erdoganove pristalice proslavile ovakav sled događaja: Izvor: Novosti/agencije/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA