Najnovije

OVO SU PRIČE RAZVEDENIH: Zašto svaki četvrti brak u Srbiji propada?

Svako od nas poznaje barem jednu osobu koja se razvela - ako ne i više. Prema statističkim podacima u Srbiji svaki četvrti par se razvede!

Sve više razvoda brakova (Foto: pixabay.com)

Razlozi za raspad zajednice su različiti, a psiholozi ističu da je pucanje brakova posledica urbanizacije i novog vremena u kome živimo, a u kom vlada drugačiji sistem vrednosti.
Najčešći razlozi za razvod, kako je praksa pokazala, su psihičko i fizičko nasilje, droga, alkohol, kocka, ali i gašenje emocija, kao i preljuba. 
Predstavljamo vam potresne ispovesti razvedenih ljudi. Svako od njih ima svoju priču, ali i razlog zbog kog je brak, najčešće dugogodišnji, pukao kao staklo. 
1. Milica (44)
 Moj brak propao je onog momenta kada nisam mogla da podnesem pritisak života sa njegovima.
On je često putovao poslovno, a ja sam sa njegovima sam bila većinu vremena. Supruga gotovo da nisam viđala. Nisam mogla tako da živim više, zakupila sam stan, pokupila se i otišla. 
2. Sonja (28)
Bila sam mlada kada sam upoznala Milana. Veoma brzo sam uplovila u bračne vode, ali brzo i isplovila kada je prvi put digao ruku na mene. 
Istog momenta pokupila sam svoje stvari i otišla - i ne kajem se. 
3. Aleksandra (34)
 Kada sam ga upoznala, Miloš je koristio samo travu. Potom se navukao na belo, a onda i na "žuto". Svaki put kada sam mu zapretila razvodom, on je pristajao na lečenje.
U Drajzerovoj je bio više nego kod kuće. Ipak, svaki put kada bi izašao vratio bi se poroku. Nakon tri neuspela lečenja, pokupila sam decu (koja su bila jedini razlog mog ostajanja pored njega) i otišla. Nisam želela da moji anđeli odrastaju pored oca narkomana.  
 4. Zoran (45)
Moja supruga nikad nije bila preterano zainteresovana za seks. Voleo sam je više od svega, venčali smo se, dobili decu.
Ipak, svaki put kada sam pokušao da je priđem naišao sam na odbijanje. NJena nezainteresovanost je rasla, a moje potrebe su ostale iste. Počeo sam da je varam. Provalila me je, predala zahtev za razvod i meni olakšala muke.
5. Milan (40)
Znao sam da ona nije žena za brak. Ipak, izgubio sam glavu za njom i na kraju smo se venčali. Uvek je bila divlja, flertovala je sa muškarcima.
Saznao sam da me je prevarila sa nekoliko muškaraca iz našeg sela, a jedan od njih bio je i moj drug. Preko toga nisam mogao da pređem - ni njemu ni njoj. 
 6. Jovanka (55)
Jedno pivo, dva, posle ručka. Doza se, iz godine u godinu povećavala. Maltretiranje, doduše samo psihičko je raslo. Stalno me je nazivao kurvom jer ga nisam posmatrala kao muškarca.
Moje dete svakog dana je slušalo uvrede. Bili smo više gladni nego siti jer je umeo da potroši celu platu u lokalnoj kafani. Jednog dana sam se samo pokupila i sa detetom u naručju otišla iz kuće. Strašno je to kada se neko koga ste voleli izopači u totalnog monstruma - i sve to zbog alkohola. 
7. Zorica (52)
Razvela sam se posle 20 godina braka iz jednog razloga - nisam se osećala kao žena. Nisam mogla da zamislim odnose sa njim, molila sam se da me ne dotakne. Gledala sam ga kao brata.
Tada sam na poslu upoznala muškarca koji je učinio da se ponovo osetim živom. Prevarila sam muža, a onda predala zahtev za razvod. Sa muškarcem zbog kog je propao moj brak nisam ostala, ali sam mu zahvalna do neba jer mi je pomogao da shvatim da u mom braku mnoge stvari ne štimaju.  Izvor: Espreso.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA