Najnovije

ZLATNI ODBOJKAŠI STIGLI KUĆI: Grbić plakao od sreće!

Srce im je puno, emocije su im jake, osećaju se kao vladari planete. Koliko su srećni, videlo se po selektoru Nikoli Grbiću, koji je na današnjem dočeku na aerodromu Nikola Tesla prvi izašao s peharom Svetske lige u desnoj ruci. Pobednike su burnim aplauzom i ovacijama pozdravili najmiliji, navijači, putnici...

Doneo si trofej Nikola (Foto: Odbojkaški savez Srbije)

- Ovo je uspeh ne samo ove generacije, nego i one moje, svih momaka koji su u poslednjih 15 godina prošli kroz reprezentaciju. Svi su ostavili neki trag, i na osnovu njihovog zalaganja, truda i rada, ovi momci su na pobedničkom postolju konačno podigli trofej koji nam je nedostajao - ponosan je selektor odbojkaša. Legendarni tehničar je konačno u svom šestom finalu postao pobednik: - Kada je pao poslednji poen, trebalo mi je par sekundi da dođem sebi, da ukapiram. Još nisam svestan važnosti rezultata koji smo napravili. Ali, nažalost, biće vremena da razmišljam o proteklim danima, rekao je Nikola aludirajući na izostanak reprezentacije sa predstojećih Olimpijskih igara u Riju. Na priče da Kubancima preti eliminacija sa olimpijskog turnira jer su njihova šestorica igrača u Finskoj uhapšena pod optužbom za silovanje, Grbić se previše ne osvrće: - Turnir počinje za nekoliko nedelja, tako da nekog nadanja više nema. Ako se i nešto desi, bio bi to presedan, a i ne znam na koji način bi se izabrala sledeća ekipa.


Prvaci Svetske lige (Foto: Odbojkaški savez Srbije) Da su veoma emotivno doživeli trijumf u Krakovu, priznao je sjajni bloker Marko Podraščanin: - Nikola nije bio rečit u svlačionici, plakao je, kao i svi mi. Nikola je dugo igrao i sa mnom, a sada je selektor. Najvažnije je da je trofej u našim rukama. Podsetio je Podraščanin na to da Savez već 20 godina učestvuje u Svetskoj ligi i da su konačno osvojili pehar. - Bio sam i ja deo generacija kojima je nedostajala jedna-dve lopte za trijumf. Ovo je veoma dobra družina, a igra koja nas je krasila tokom celog takmičenja nas je i dovela do zlata - kazao je Podraščanin. Ključ trijumfa nad Brazilom je i to što posle dramatičnog polufinala sa Italijom (3:2) nije bilo euforije. I tu je presudilo Grbićevo iskustvo, kada je rekao igračima da "ne misle na sudiju debila". - Iskreno, to nam je prijalo. Takav je naš, srpski mentalitet. To nas je probudilo i dovelo da sjajne pobede. Nikola je sjajan, i motivator i psiholog, i promenio je tok utakmice - podvukao je Podraščanin. Da i te kako žali za Olimpijski igrama, priznao je trofejni srednjak: - Možda smo ostali i bez eventualne medalje. Ove godine smo dobili najbolje ekipe na svetu, Brazil, Italiju dva puta, i šteta zbog tog glupavog sistema, gde te jedan loš dan izbaci iz četvorogodišnjeg ciklusa.
Uroš Kovačević je prvog dana priprema naglasio da zlato u Svetskoj ligi pomaže da se zaboravi neodlazak u Rio: - Sigurno je da zlato briše neuspeh, o OI više niko i ne govori. Ostvarili smo najveći uspeh, ušli u istoriju. Igrali smo na jako visokom nivou, Brazilci u finalu nam nisu mogli ništa. Sada smo na krovu sveta. I ovo nije nikakvo čudo, jer pripadamo samom vrhu. Ne gledajte uvek rang-listu.
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA