Najnovije

ŠALJU PORUKU PREMIJERU: Dačić ucenjuje Vučića preko Tomine fotelje?!

Predsedničkim izborima vrše pritisak na Vučića da formira Vladu Srbije! Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je ničim izazvan „kandidovao“ šefa Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića za predsednika Srbije, iako će predsednički izbori biti održani tek 2017. godine.

Vučić i Dačić (Foto: JuTjub)

Ovim potezom, kako saznaje „Alo“, socijalisti će pokušati da izvrše pritisak na mandatara za sastav nove vlade kako bi se SPS što pre našao u novom kabinetu i dobio resore koje želi.
- Priča o predsedničkim izborima i najavljivanje Dačićeve kandidature je svojevrsna poruka lideru SNS-a da bi socijalisti, ukoliko ne dobiju ono što žele u novoj vladi, mogli da udare na Tomislava Nikolića i time pomrse konce Aleksandru Vučiću i naprednjacima - kaže izvor iz Vlade Srbije.
Prema njegovim rečima, Dačić je jedini kandidat koji bi mogao da dobije „ozbiljan broj glasova“ na predsedničkim izborima i tako uzdrma poziciju aktuelnog šefa države.
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je priča o predsedničkim izborima u Srbiji preuranjena i da se koristi samo u vidu pritiska na premijera Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića.
- Priča o kandidatima za predsedničke izbore i uopšte priča o izboru šefa države je pritisak na Aleksandra Vučića kako bi se on što pre odlučio koga će podržati, dok priča o kandidovanju Ivice Dačića svakako ima veze sa sastavom nove vlade - kaže on.
Prema njegovim rečima, lider SPS-a Ivica Dačić je jedini kandidat socijalista koji može da dobije ozbiljan broj glasova na predsedničkim izborima 2017. godine.
- Dačić je jedini u SPS-u koga ta stranka može da kandiduje. Drugog kandidata ne vidim - kaže on.
Podsetimo, lider JS-a Dragan Marković Palma je u Leskovcu predložio da predsednički kandidat njihove koalicije bude Dačić.
- JS će predložiti, a i vama predlažem, da naš kandidat za sledeće predsedničke izbore bude Ivica Dačić - kazao je Marković na skupu u Narodnom pozorištu u Leskovcu na proslavi rođendana SPS-a. Lider socijalista je na predlog njegove kandidature za predsednika države odgovorio: „To ćemo da vidimo.“
Ivica Dačić je ranije u intervjuu za „Alo“ rekao da je izazov zameniti Tomislava Nikolića.
- Nije mi to nikada bio san, ali o tome danima razmišljam. Zato što je to sledeća trka koju moram da trčim, osim ako nemamo dogovor kao deo vladajuće koalicije. Pokazalo se da je uvek dobro da stranka ima svog kandidata. Zato će svi tražiti da budem predsednički kandidat, i oni koji mi misle dobro, ali i oni koji žele da propadnem. To jeste izazov - rekao je on.
Šešelj, LJajić i Šapić u trci za šefa države
Predsednički izbori u Srbiji održaće se 2017. godine, a svoju kandidaturu, osim lidera SPS-a, za sada su indirektno, jer izbori još nisu ni raspisani, najavili Boris Tadić, Bratislav Jugović, Vojislav Šešelj, Rasim LJajić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Šapić, Saša Mirković i mnogi drugi srpski političari.
Samo Antić iz SPS-a došao na izložbu naprednjaka
U beogradskoj galeriji „Progres“ otvorena je izložba „Necenzurisane laži“, koju organizuje Srpska napredna stranka. Interesantno je da je na svečano otvaranje izložbe, osim funkcionera naprednjaka, došao samo potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić, za koga u samoj Socijalističkoj partiji Srbije kažu da je „Vučićev čovek“. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA