Najnovije

AMERI ISPADAJU IZ IGRE: Sirijska opozicija zahteva hitno obustavljanje vazdušnih napada "Koalicije"!

Koalicija za borbu protiv Islamske države koju predvodi SAD ostala je bez podrške čak i onih snaga koje su je i pozvale u pomoć.

Da li će se tek tako povući? (Foto: U.S.Airforce)

U svetlu masakra koji su počinili francuski i američki avioni u severnom sirijskom gradu Manbidžu, čelnici opozicione Sirijske nacionalne koalicije (SNK) zatražili su obustavljanje vazduhoplovne kampanje Koalicije protiv Islamske države u Siriji koju predvodi SAD. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu objavila je da je do sada potvrđena smrt 56 civila u napadu Koalicije od utorka, što se desilo samo dan nakon što je u istom gradu, u bombardovanju ubijeno 21 civilno lice, prenosi Rojters.  Predsednik SNK-a Anas al-Abdah izjavio je danas da bi napade Koalicije trebalo obustaviti u potpunosti dok se ovi incidenti ne istraže i naglasio da su se ovakva ubistva civila ispostavila kao "najbolji alat za regrutaciju novih članova terorističkih organizacija". 
Šef Pentagona Ešton Karter izjavio je da će Koalicija ispitati izveštaje o ubistvu civila u Manbidžu. Ministarstvo inostranih poslova Sirije objavilo je da su za napad koji je izvršen u ponedeljak odgovorni američki, a u utorak francuski avioni.
"Sirija najoštrije osuđuje dva krvava masakra koje su izveli francuski i američki avioni, ali i sve one koji su povezani sa takozvanom 'međunarodnom koalicijom' koja svoje bombe i rakete šalje na civile umesto na terorističke bande", navodi se u pismu sirijske diplomatije koje je prosleđeno Ujedinjenim nacijama, prenela je sirijska novinska agencija Sana. Ovo je drugi udarac Koaliciji u poslednjih nekoliko dana. Da podsetimo, za vreme vojnog udara u Turskoj, baza Indžirlik iz koje kreće najveći broj letova prema Siriji i Iraku, bila je dva dana pod opsadom turske policije, a turske vlasti su čak uvele i zabranu poletanja iz baze. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA