Najnovije

UDRUŽENJA IZ BiH ŠOKIRAJU IZJAVOM: Kandidujemo Erdogana za Nobelovu nagradu za mir!

Zajednica kulture „Preporod“ – Foča BiH, u saradnji sa Udruženjem demokratskih pravnika u BiH i Bosansko-turskim prijateljstvom BOSFOR, odlučili su da se Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, kandiduje za dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub)

- On je uspio, protiv modernih barbara, legalnim i legitimnim sredstvima, uz sversdnu pomoć i podršku naroda, odbraniti institucije Turske, kao demokratskog i istorijskog oblika vladavine prava i pravne države, što je sledeći načelo ustavnosti i zakonitosti temalna vrednost Republike Turske.
Na principima tvorca moderne Turske, Kemala Ataturka, očuvana je demokratska, sekularna, moderna i snažna država, u kojoj se u potpunosti poštuju ljudska prava i slobode, koja garantuju ravnopravnost svih stanovnika Turske - navodi se u saopćenju za medije.

Turska među 15 najrazvijenijih zemalja
Dalje se navodi da je, Erdogan sa svojim saradnicima, uspio da suzbije siromaštvo i kriminal, podigne privredni i ekonomski rast Turske, uvrstivši je među 15 najrazvijenih zemalja sveta.
- U velikoj meri je suzbio kriminal i nerede koji doprinose miru i stabilnosti svetske zajednice. Turska je ponovo postala nada spasa za brojne ugrožene narode i države, u svetu punom nepravdi i velikih opasnosti.
Sve što čini Erdogan, u poslednjih 15-20 godina doprinosi da Turska postaje kuća mira i slamkom spasa, na kraju 20. i početkom 21. veka, za brojne izbeglice iz mnogih ratom zahvaćenih zemalja - kaže se na kraju saopštenja.
Predlog su potpisali Ismet Hotović, predsednik „Preporoda Foča-Paunci“, Hasan Balić, predsednik UDPBIH, te Rizvan Halilović, predsednik UBTP BOSFOR. Izvor: Klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA