Najnovije

"BLOKIRAĆEMO SRBIJU DO SUDNJEG DANA, A OLUJA JE BILA LEGALNA AKCIJA": Kovač se ne stidi kasapljena Srba, već preti!

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač po ko zna koji put je uputio "neprijateljske strelice" ka Beogradu.

Miro Kovač (Foto: Jutjub)

On je u intervjuu za hrvatski Jutarnji list dodao da će blokirati ulazak Srbije u EU do sudnjeg dana zato što mu se može i podsetio da je "Oluja bola akcija hrvatske vojske i hrvatske policije za oslobađanje hrvatske terotorije."

Hapšenje branitelja

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zgrožen je Kovačevim ponašanjem. - Ne mislim da je prihvatljivo da u 21. veku  razmišljate da ne možete nekog da procesuirate zato što je Hrvat ili branitelj. Ma nemoj, da li si vršio krivično delo ratnog zločinca, ako jesi, onda je to razlog za istragu, zatvor, a ako nisi, nisi. Realnost je da je u Hrvatskoj mnogo veća kazna za učešće u krivolovu nego za zločin u Medačkom džepu ili Pakračkoj poljani - smatra Vulin.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je krajnje vreme da hrvatska vlada prekine ovo "prljavo kazalište za domaću javnost". 
- Retorika, rečnik i neskrivena mržnja koja zrači iz svake njihove izjave i nastupa, više nije samo potreba predizborne kampanje u Hrvatskoj, već izraz patološke opterećenosti Srbijom i antisrpske histerije u Hrvatskoj, čiji je predvodnik hrvatska vlada - saopštio je Dačić. Pogledajte OVDE više o tome. Potpredsednik Rasim LJajić nije prećutao Kovaču. - Ako imate 27 zemalja na jednoj strani, koje su vam saveznik u procesu pridruživanja, Hrvatska neće moći ništa da uradi - kaže LJajić. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta objašnjava da je režim Franje Tuđmana imao za cilj etnički čistu Hrvatsku.
- Rata u Hrvatskoj ne bi bilo da ga Hrvati nisu želeli. Miro Kovač pokušava da predstavi Srbe kao agresore - kaže Linta.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA