Najnovije

ISLAMSKA DRŽAVA SLAVILA MASAKR U MINHENU: Iranac pobio decu, pa izvršio samoubistvo! (VIDEO)

Devet osoba, među kojima ima i mladih ubijeno je sinoć u tržnom centru u Minhenu. Napad izvršio osamnaestogodišnjak, a potom izvršio samoubistvo. Motivi napada još nepoznati.

Masakr u Minhenu (Foto: Jutjub)

Osamnaestogodišnji Nemac, poreklom iz Irana, juče je oko 18 časova po lokalnom vremenu otvorio vatru u tržnom centru Olimpija u Minhenu i ubio najmanje devet osoba među kojima ima i tinejdžera. NJihova beživotna tela su pronađena u i oko restorana brze hrane u kojem je izvršen masakr.
Nakon višesatne intenzivne potrage, policija je pronašla telo napadača nedaleko od tržnog centra. Veruje se da je izvršio samoubistvo.
Prema nezvaničnim informacijama, napadač je putem Fejsbuka mamio decu da dođu u taj restoran brze hrane. Izvor iz policije tvrdi da je na ovoj društvenoj mreži postavljena reklama koja je mališanima nudila besplatan obrok u ovom restoranu, baš u vremenu kada je izvršen masakr.
Policija je privela oca napadača na saslušanje, a u toku je i pretraga stana u kom je živeo.
U pucnjavi je povređeno najmanje 16 osoba, među kojima ima i dece.
Prema nezvaničnim informacijama jedan od povređenih preminuo je u bolnici od zadobijenih rana.
Pretpostavlja se da je tinejdžer sam izvšrio masakr, iako se u početku tvrdilo da postoje trojica napadača. Te informacije još nisu potvrđene.
"Pronašli smo jednog čoveka, koji je izvršio samoubistvo. Verujemo da je on bio jedini napadač", saopštili su iz policije.
Prema tvrdnjama policije, tinejdžer je poreklom iz Irana i više od dve godine živi u Nemačkoj.
Motivi napada su i dalje nepoznati. Iako se sumnja da je u pitanju teroristički napad, za ovaj masakr još niko nije zvanično preuzeo odgovornost, iako su pripadnici Islamske države sinoć slavili na društvenim mrežama.
Prolaznici su snimili trenutak kada je napadač prišao restoranu brze hrane koji se nalazi u sklopu tržnog centra Olimpija i počeo da puca.
Žena koja je bila u ovom restoranu izjavila je za  Si eN eN da je napadač bio u toaletu restorana sa njenim osmogodišnjim sinom, nakon čega je izašao i počeo da puca u decu koja su jela.
Vicekonzul Srbije u Minhenu Biljana Čelik Jeftić izjavila je sinoć da je konzulat u stalnom kontaktu sa minhenskom i bavarskom policijom. Prema njenim rečima, u tom bavarskom gradu živi 20.000 srpskih državljana.
Konzulka Srbije u Minhenu Snežana Miljanić preporučila je našim građanima koji borave u tom gradu da poštuju apel policije, ne napuštaju stanove i da ne koriste javni prevoz.
Ona je Tanjugu rekla da su se konzulatu javile dve devojke državljanke Srbije koje su se zatekle u gradu, da su čule pucanj, došle su do hotela i da su sad zbrinute.
Miljanić je našim građanima preporučila da se za potrebne informacije mogu javiti na telefon 00 49 899 82 47572.
Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA