Najnovije

POGLEDAJTE KAKO ŽIVI ARKANOV UBICA: Nikada nije stigao u srpski zatvor, a ovo je njegovo lažno ime!

Ministarstvo pravde Srbije ni posle pet godina od hapšenja Dobrosava Gavrića (42), koji je pred Višim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, nije dobilo odgovor na zahtev za njegovo izručenje našoj državi.

Arkan (Foto: znet.hr)

Posle obimne dokumentacije i nekoliko njenih dopuna, ministarstvo je kolegama u Južnoafričkoj Republici dva puta slalo „urgencije“, ali odgovor do danas nije stigao.

Policijski saradnik 

- S obzirom na to da nikakva odluka o zahtevu Srbije da on bude ekstradiran našoj državi, u kojoj treba da služi visoku zatvorsku kaznu, nije stigla, obraćali smo se nadležnim institucijama u toj državi, ali nikakav odgovor niti obaveštenje o toku postupka nismo dobili. Sve ukazuje da Gavrića ne žele da nam izruče - kaže sagovornik upućen u postupak izručenja Dobrosava Gavrića. On objašnjava da postupak već neoubičajeno dugo traje i da razlog tome sigurno nije činjenica da su prilikom hapšenja kod ovog begunca pronađena falsifikovana dokumenta na ime Saša Kovačević, kao i manja količina droge.
Navodno, u međuvremenu je Gavrić pristao i na saradnju sa tamošnjim istražnim organima s obzirom na to da je bio jedini očevidac ubistva mafijaškog bosa, ali i njegov vrlo blizak saradnik, a koji je, osim sa mafijom, šurovao i sa bezbednosnim strukturama JAR.
Dobrosav Gavrić, podsetimo, teško je ranjen u martu 2011, kada su dvojica napadača na motorima u pokretu presrela automobil u kom je bio sa jednim od najvećih južnoafričkih mafijaških bosova Sirilom Bikom. Bika je ubijen sa pet hitaca u glavu, a Gavrić je ranjen u ruku i dva meseca proveo je u bolnici. 

Odbijen za azil

- Gavrić je navodno pokušao da pobegne u Australiju, ali pošto nije uspeo, sam se predao 27. decembra 2011 - podseća sagovornik. Od toga dana do danas ubica Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkontinental“ 15. januara 2000. na sve načine se bori da ostane u toj državi.

Ceca ga pljunula na suđenju

Pre nego što je pobegao iz Srbije, tokom suđenja za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“, u sudnici Višeg suda u Beogradu Arkanova udovica Svetlana Ražnatović obratila mu se samo jednom.
- Izdajniče, znaš li koga si izdao, koga si ubio?! Smradu, đubre - rekla je Gavriću pevačica i pljunula ga u lice.
Na kraju sudskog postupka osuđen je na 35 godina zatvora kao direktni izvršilac zločina, dok su na po 30 godina zatvora osuđeni Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki. Od trojice osuđenih kaznu služi samo Nikolić, dok se Đuričiću 2006. izgubio svaki trag i za njim je raspisana poternica. Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA