Najnovije

MOSKVA: Vašington juri za fantomom vojne dominacije SAD, a time ugrožava svet

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ocenilo je da Sjedinjene Države onim što čine povodom Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa dovode u opasnost globalnu stabilnost.

Američke rakete (Foto: flickr. com)

U zvaničnom saopštenju vrha ruske diplomatije se dodatno precizira i naglašava:

„To je veoma opasna politika koja je bremenitaveoma žalosnim posledicama po globalnu stabilnost. Svetska javnost, a prvenstveno građani SAD i drugih zemalja iz sastava NATO čije vlasti slepo prenose američke insinuacije, treba da se zamisle i promisle kuda će ih odvesti jurnjava Vašingtona za fantomom vojne dominacije“.

MIP RF posebno ukazuje da Pentagon i Stejt departman nisu dosad predstavili ni jedan jedini dokaz da Rusija krši odredbe Sporazuma koji je bio potpisan 1987-me.

Još je navelo da su Amerikanci poslednjih godina plasirali aluzije u stilu „kršite taj sporazum i sami dobro znate da je tako“, a da im je bilo potrebno nekoliko godina da upru prstom u raketu - "9M729" koja je proizvedena za modernizovani raketni sistem  „Iskander-M“.

Rusko ministarstvo na kraju je istaklo: „Odbacujemo sumnjičenja povodom te rakete. Ona nikada nije bila testirana za zabranjene daljine“.

Detalje užasnog napada američke koalicije na Deir ez Zor pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA