Najnovije

BEČIĆEV RAZVOJNI PUT: Bio kondukter, proslavio ga "Mortadela", sad mu tajne službe polažu račune

BEOGRAD - Od konduktera do čoveka koji će na tacni dobijati poverljive podatke o bezbednosti građana i države - ovako bi se u najkraćem mogao opisati razvojni put naprednjaka Igora Bečića. Evo šta mu se sve protivnici pripisuju i po čemu se "proslavio".

Igor Bečić (Foto: Jutjub)

Bečić je danas izabran za predsednika jednog od najvažnijih skupštinskih tela  - Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

NJegova biografija izazavla je brojne komentare, od zajedljivaca i podsmeh, najviše zbog tog toga što se u njoj navodi da je radno iskustvo od 1989. do 1990. godine sticao u preduzeću "Badkatrans" u Vrbasu, na poziciji linijski kontrolor i kondukter. Tako je od političkih protivnika i dobio nadimak "Kondukter".

I sam Bečić potvrdio je danas da je radio kao kondukter i poručio da je na to ponosan.

Politički protivnici mu ne zameraju što je radio taj posao, ali, uz sve ostale optužbe na njegov račun, osporavju njegove kompetencije da bude na čelu tako važnog skupštinskog tela.

Osim ove zanimljive stavke u biografiji prvog čoveka tela koje će kontrolisati rad bezbednosnih službi u Srbiji, Bečiću se pripisuje i lažna diploma fakulteta.

Naime, dolaskom radikala na vlast u Vrbasu 2004. godine (Bečić član SNS postaje 2008.) u javnost je izašla priča o Bečićevoj falsifikovanoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Subotici, zbog čega je, kako su tada pisali mediji, podneta krivična prijava opštinskom javnom tužiocu.

Ono što se u njegovoj biografiji navodi to je da je diplomirao 2005. godine na Fakultetu za uslužni biznis, na Evropskom univerzitetu u Novom Sadu, i stekao zvanje diplomirani ekonomista.

Godine 2007, piše dalje, završio je master studije na Fakutetu za uslužni biznis, Univerziteta Edukons u Sremskoj Kamenici. Magistrirao je na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment, Univerziteta Union.

U pričama da Bečić ima lažnu diplomu danas je najglasniji upravo njegov bivši šef, a sada politički protivnik - Vojislav Šešelj koji je salvi standardnih optužbi dodao i to da je Bečić upleten u razne "kriminalne afere".

Dokaza za to nema, a i sam Bečić je danas rekao da protiv njega postoji jedna krivična prijava, koja je odbačena i koju je podnela svojevremeno Demokratska stranka.

Ono što je sigurno, to je da se ovaj, nekadašnji potpredsednik Skupštine Srbije, nekoliko puta pošteno izblamirao i to upravo dok je obavljao ovu funkciju.

Dve reči su dovoljne da rešenje asocijacije bude Igor Bečić – "Mortadela" i "sineopsis".

Prvi lapsus, Bečić je napravio kada je najavio da će se odbornicima obratiti predsednik Italije "Đorđo Mortadela", umesto Serđo Matarela.

Drugi put je briljirao u raspravi sa Borislavom Stefanovićem, tada poslanikom DS u prethodnom sazivu parlamenta. Tada je više puta upotrebio nepostojeću reč "sineopsis".

Stefanovićev pokušaj da mu objasni da ta reč ne postoji, ali da ima reč "sinopsis", bio je bezuspešan, a rasprava je završena tako što je Stefanović ostao bez teksta nakon Bečićevog: "Ne, izvinite vi što ste me opomenuli, a niste bili u pravu".

Za Bečića se vezuje i nekoliko incidenata.

Tako je marta 2012. godine umalo došlo do tuče u Skupštini opštine Vrbas, u kojoj je Bečić bio odbornik.

Posle verbalne rasprave u Skupštini Vrbasa, nakon razmenjenih uvreda, odbornici Bečić i Branislav Petrović pokušali su da se fizički obračunaju, ali su ih ostali odbornici razdvojili.

Pre toga, 2009. godine, Bečić je učestvovao u još jednom incidetnu, ovaj put u Skupštini Srbije. Kako su mediji tada izveštavali, u obračunu sa poslanikom SRS Srboljubom Živanovićem, Bečić je završio krvavog nosa. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA