Najnovije

Britanski parlamentarci: Oštro odgovoriti na akcije Rusije!

Ruske akcije prema Evropi zahtevaju revidiranje politike Velike Britanije i Zapada, smatra komitet za odbranu britanskog parlamenta. NATO treba da obnovi svoju odbranu, revidira svoje mogućnosti obuzdavanja i nastavi dijalog sa Rusijom, navodi se u kratkom izveštaju koji je pripremio komitet.

London (Foto: pixabay.com)

U dokumentu, čiji je puni tekst objavljen na sajtu parlamenta, navodi se da treba "priznati stepen remilitarizacije Rusije i na to oštro odgovoriti".
- Slažemo se da sankcije protiv Rusije treba da budu produžene u julu. Pozivamo i Vladu zemlje da razmotri pitanje proširenje liste predstavnika ruskog rukovodstva kojima se zabranjuje ulaz - navodi se u izveštaju.
U njemu se još govori: "Dijalog između NATO-a i Rusije je važan za smanjenje rizika vojne eskalacije i pogrešnog razumevanja sa obe strane. To se može uklopiti sa onim neprijateljskim odnosima na koje ukazuju poslednji razvoj događaja. Upravo zato pozdravljamo obnovu rada saveta NATO-Rusija kao važan korak na putu uspostavljanja dijaloga između Rusije i Zapada, iako će rezultati biti limitirani".
U izveštaju se priznaje uloga Rusije u rešavanju jednog broja regionalnih konflikata i izvlači se zaključak da treba "sarađivati sa njom u određenom stepenu u regionima, gde im se interesi poklapaju“. To se, po mišljenju autora dokumenta, odnosi na "borbu protiv DAEŠ-a, Al Kaide i drugih međunarodnih terorista“. Pogledajte OVDE, podneo ostavku čovek koji je Veliku Britaniju izveo iz Evropske unije! Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA