Najnovije

ZELENSKI U PANICI! Akcija Moskve i Pekinga izbacila Ukrajinu iz koloseka

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužio je danas Kinu da pomaže Rusiji da omete predstojeću mirovnu konferenciju u Švajcarskoj o okončanju sukoba o Ukrajini.

Na konferenciji za novinare na odbrambenom forumu Šangri-La u Singapuru, Zelenski je rekao da Kina vrši pritisak na druge zemlje i njihove lidere da ne prisustvuju predstojećoj konferenciji, preneo je AP.
- Rusija, koristeći kineski uticaj u regionu, koristeći i kineske diplomate, čini sve da omete mirovnu konferenciju - rekao je on.

Prema njegovim rečima, žalosno je to što je tako velika, nezavisna i moćna država kao što je Kina, instrument u Putinovim rukama.

Zelenski je ranije danas pozvao najviše odbrambene zvaničnike da prisustvuju predstojećoj konferenciji, rekavši da je razočaran neuspehom nekih zemalja da se obavežu da će učestvovati.
Kineski ministar odbrane Dong Đun govorio je ranije danas na konferenciji Šangri-La, ali izgleda da nije bio u prostoriji kada je Zelenski uputio apel, navodi AP.

Dong, u obraćanju na forumu nije posebno pomenuo samit u Švajcarskoj, ali je rekao da "po pitanju ukrajinske krize, Kina promoviše mirovne pregovore sa odgovornim stavom".

Dong je, takođe, istakao da Kina nije obezbedila oružje ni jednoj strani u sukobu.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin, takođe, prisustvuje konferenciji u Singapuru i sedeo je u prvom redu dok je Zelenski govorio.

Švajcarska će u junu biti domaćin konferencije o ukrajinskoj ''formuli mira", koja će biti održana u letovalištu Burgenštok, u blizini Lucerna. 

OSLOBOĐENO JOŠ JEDNO NASELJE U DNR! Umanskoe se vratilo Rusiji

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA