Najnovije

NATO I EU RUŠE PUTINA U SRBIJI! Kreće specijalna medijsko-politička operacija!

Putin u Srbiji mora pasti! Srbima po svaku cenu treba utuviti u glavu da je on "zli istočnjački diktator" koji ucenjuje Beograd i koji hoće da njihovu zemlju pretvori u "rusku guberniju"! Javno mnenje u Srbiji treba dovesti do tačke usijanja u kojoj bi "sukob sa Rusijom" bio prirodno stanje!

Putin (Foto: RIA Novosti)

Verovali ili ne, ali upravo ovako glase direktive koje su prethodnih nedelja u zapadnim ambasadama dobili glavni urednici većine medija u Beogradu!

Najvažniji posao

Kako Informer saznaje u svojim odlično obaveštenim diplomatskim izvorima, medijsko-politička kampanja "rušenja Putina u Srbiji" koordinira se iz samog vrha EU i NATO. Ova akcija označena je kao prioritet i najvažniji posao koji se ima obaviti ovog leta, jer se "prekomerni uticaj Putina i Rusije" označava kao najveća opasnost za interese EU i SAD na Zapadnom Balkanu.
Izvori otkrivaju i nekoliko "ključnih tema" na kojima će se temeljiti medijska akcija, koja, prema planu, treba da dostigne vrhunac krajem avgusta i početkom septembra.
Prvo će početi pričama da Putin navodno ucenjuje Srbiju, da Vučiću sastavlja Vladu i naređuje da se održi referendum o ulasku u NATO pakt.  Dalje, pisaće laži o navodnom zahtevu za gradnju ruske vojne baze u Nišu i u okolini Zrenjanina. Paralelno s tim, krenuće priča da ruski investitori pljačkaju Srbiju, da u NIS-u i drugim firmama izvlače silne milione evra i prebacuju ih u Moskvu, da su krediti za obnovu srpskih železnica izuzetno nepovoljni za Srbiju... - nabraja sagovornik i navodi da je krajnji cilj Zapada da "većini Srba ogadi Putina i Rusiju".
- Za to su spremni da plate silne milione evra i dolara. I zato se nemojte čuditi kada u u medijima krene na desetine tekstova i priloga o zlim Rusima... - upozorava izvor.
Zvanično, u Vladi Srbije, ambasadi Ruske Federacije i zapadnim ambasadama nisu juče hteli da komentarišu takva saznanja.
Na drugoj strani, glavni urednik "Pečata" Milorad Vučelić napominje da NATO i evrounijati ne razumeju da u Srbiji postoje uverenja koja se ne mogu kupiti.
- Oni sebi nikako ne mogu da objasne odakle tolika masovna ljubav prema Putinu... Ali zar stvarno misle da lažima mogu Rusiju da izbace iz glava i srca ovog naroda? Ili misle da naprave koncentracioni logor, neki novi Goli otok i izoluju sve ljude koji misle drugačije?! Izgleda, ne mogu da razumeju da Rusija ne traži ništa od nas i ne postavlja nam nikakve uslove... Pritisci će svakako rasti, ali siguran sam da će pokušaj da se Rusija i Putin ogade ovom narodu biti uzaludan - poručuje Vučelić.

Dolazi Rogozin

Glavni urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović potvrđuje da će kampanja laži o Rusiji i Putinu biti još prisutnija u prozapadnim srpskim medijima narednih meseci.
- To može da nas ljuti, posebno kada ovdašnji angažovani karikaturisti predstavljaju srpsku saradnju sa Rusijom kao ponor ili kad neke novine žele da lažno prikažu Rusiju kao silu koja nas ucenjuje kao što to decenijama čini Zapad. Ali, na drugoj strani, to treba i da nas raduje. Jer što ta kampanja bude jača, to će značiti da srpski poslovi sa Rusijom idu sve bolje. Verovatno će to potvrditi i skorašnja poseta Dmitrija Rogozina Beogradu, gde će se mnogo konkretnije nego u januaru govoriti o ruskom naoružavanju Srbije - predviđa Cvijanović.

Anđelković: Manipulacije i laži!

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da je naklonost srpskog naroda prema Putinu i Rusiji duboko utemeljena i da je to trn u oku Zapadu, koji nas je, s druge strane, godinama satanizovao, ali i bombardovao.
- Sada oni na sve moguće načine, služeći se manipulacijom, pa čak i otvorenim lažima, pokušavaju da prikriju sve ono što su radili Srbiji i odjednom bi da se predstave kao naši jedini prijatelji. U okviru toga pokušavaju da umanje uticaj Rusije na Balkanu, a da se Putin predstavi kao tiranin koji Srbiji neće doneti ništa dobro - naglašava Anđelković, napominjući da su "nezavisni intelektualci" koje Zapad angažuje da plasiraju njihove laži potpuno izgubili kredibilitet i poverenje kod naroda u Srbiji. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA