Sastojci:
125 ml punomasnog mleka
125 ml slatke pavlake
1 jaje
1 žumance
100 g šećera
125 g krem sira
225 g malina
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa slatkom pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krema lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile.
Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i prosušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Izvor: Žena