Najnovije

DOSTA S DVOSTRUKIM ARŠINIMA: Dodik dao Nemačkoj jedan uslov za prihvatanje izmene Sporazuma!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Bratuncu, nakon parastosa srpskim žrtvama srednjeg Podrinja i Birča, da je od ključne važnosti da srpske žrtve ne budu zaboravljene, jer je, osim njihove pogibije i stradanja, napravljena još jedna vrsta zločina tako što je oko 3.500 ljudi ubijenih do 1995. godine na ovom prostoru naprosto odjednom nestalo i palo u senu kasnijih događaja vezanih za Srebrenicu.

Dodik (Foto: JuTjub)

"Ukoliko mi ne budemo odlučni da nastavimo obeležavanje ovih događaja i stradanja, niko drugi nam to neće učiniti", istakao je Dodik. On kaže da je veoma važno isticati činjenicu da se na tom prostoru dešavala stravična situacija u kojoj je 3.500 Srba ubijeno do 1995. godine.
"Niko ne pravda ogromni zločin koji se desio u Srebrenici, ali ono što boli jeste što se na međunarodnom planu samo favorizuje to stradanje i taj zločin, a zaboravlja se stradanje Srba i do sada niko nije odgovarao za ovo što se desilo", upozorio je Dodik. On je dodao da se to i danas pokazalo jer niko od međunarodnih službenika i diplomatskog kora nije prisustvovao obeležavanju u Bratuncu, a za dva-tri dana će se u Srebrenici videti ko je sve došao i koliko su to dupli aršini koji ne vode ničemu. Dodik kaže da se iz toga mora zaključiti samo jedna istina - da je najveći diverzant i rušilac BiH međunarodna zajednica zato što ima različite standarde. On je najavio mogućnost da Srpska prihvati adaptirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s EU, ukoliko Nemačka ponudi prihvatljivu nadoknadu šteta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače.  Izvor: fakti.org/agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA