Najnovije

Rusija znatno superiornija od oružanih snaga Velike Britanije

Rusko naoružanje, uključujući raketne i PVO sisteme je superiornije od britanskih analoga, piše Tajms, pozivajući se na izveštaj u koji su mediji imali uvid.

S 400 (Foto: RIA novosti)

Prema podacima Telegrafa, izveštaj je napravljen u martu pod rukovodstvom glavnog komandanta britanske armije Nika Kartera. Novinari tvrde da je dokument zasnovan na vojnim vežbama koje su održane u Ukrajini.
„U maloverovatnom slučaju direktne konfrontacije NATO-a i Rusije treba da priznati da je Rusija, u ovom trenutku, znatno superiornija od oružanih snaga Velike Britanije“, navodi list odlomak iz dokumenta.
U izveštaju se navodi da britanski transport koji vredi 3,5 milijardi funti smatra se „ranjivim“ pred ruskim minobacačima i raketnim granatiranjima u slučaju vojnih akcija.
„S obzirom na činjenicu da su neki od naših vrhunskih vojnih sposobnosti od 2003. godine oslabile treba da nađemo način da borbene akcije vodimo pametnije na taktičkom nivou, priznajući da jedan broj protivnika mogu biti naoružani sredstvima koje prevazilaze naše sopstvene“, citira list zaključke stručnjaka.
Autori izveštaja su izneli niz preporuka britanskim vlastima. Mi mišljenju eksperata, vojnici treba da budu bolje upoznati sa onlajn-taktikama, vezanima za tviter i fejsbuk, kao i da prestanu da koriste elektronske uređaje za vreme vojnih vežbi.
Navodi se i da su Velika Britanija i saveznici iz NATO-a uradili sve kako bi stigli Rusiju po korišćenju elektronskih sredstava presretatanja neprijateljskih dronova.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA