Najnovije

ČEDOMIR JOVANOVIĆ NAJVEĆI GUBITNIK: Lider LDP nije prošao ni kod Vučića, ni kod opozicije

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović priznao je juče u parlamentu da mu je žao što nije uspeo da se dogovori sa mandatarom Aleksandrom Vučićem.

Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

Ovom izjavom Jovanović, koji je i šef poslaničke grupe LDP-SDA Sandžaka, razrešio je višemesečnu dilemu o svojim željama. Jovanović ništa nije prepustio "slobodnom tumačenju" pa je pojasnio da mu je žao što nije bilo dogovora "ne oko toga da LDP bude u vladi" ili da on zauzme neko mesto ministra. Jovanoviću je žao jer se nije dogovorio oko načina na koji "ćemo zajedno da odgovorimo na ključne probleme u zemlji".

O Jovanoviću se po skupštinskim kuloarima priča da je možda i najveći gubitnik postizbornih kombinatorika. Iako slovi za opoziciju, Jovanovićev LDP omogućio je SNS da osvoji beogradski Vračar, kao i vlast u Mladenovcu. Išao je na varijantu da stranka bude u Vladi, igrao i na varijantu da će Vučiću trebati šira podrška u parlamentu kada bude novi Ustav na redu. Međutim, zasad se nije primakao vlasti.

- Ne mogu da zamerim nikome što želi da bude u vlasti. Jovanović smatra daje Rusija kriva što on nije ušao u Vladu, međutim, pre će biti da je Vučić procenio da to ne bi bilo dobro zbog njegovih birača - kaže analitičar i poslanik DSS Đorđe Vukadinović.

On dodaje da je utisak da je lider LDP "čovek na klupi za rezerve" i da o tome svedoče i njegova izlaganja "koja ne deluju kao govori opozicionog poslanika". Kako se saznaje u SNS, Jovanović iščekuje formiranje ministarskih kabineta i nada se da će biti mesta za LDP.

Oni malo upućeniji u dešavanja na srpskoj političkoj sceni kao moguće razloge za blago opoziciono delovanje LDP nalaze u problemima vezanim za poslovanje firmi koje pripadaju porodici Jovanović. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA