Najnovije

SKUPŠTINA NASTAVILA RASPRAVU O NOVOJ VLADI: Žestok duel Vučića i Vukadinovića!

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije nastavila je danas raspravu o izboru nove vlade, za koju se prijavilo više od 80 poslanika. Do sada je najzanimljiviji bio duel mandatara Vučića i poslanika Demokratske stranke Srbije Đorđa Vukadinovića.

Nastavljena sednica Narodne skupštine (Foto: Jutjub)

Poslanik DSS Đorđe Vukadinović rekao je, na početku svog izlaganja, da je "mandatar čitao ekspoze 6 sati, a ne dozvoljava nekolicini opozicionih poslanika da mu upute ijednu kritiku". "Nije Vama uvredio Pajtić dete, već ste Vi pomenuli njegovu ženu. Ne napada Vas ni DJB ni Radulović, već su oni meta orkestriranih napada. Nisam ja njihov advokat, ali ovde postoje troje-četvoro poslanika koji se odmah vređaju, čim kažu bilo šta protiv Vas. To je nedopustivo", istakao je Vukadinović i optužio Vučića za manipulaciju, dodavši da možda "mandatar želi da liči na Vladimira Putina ili Angelu Merkel, ali da najviše liči na Kaligulu i Nerona".

Mandatar Vučić replicirao je Vukadinoviću, rekavši da "nije siguran kako da odgovori onima koji bi da vrate Srbiju u prošlost, kada su dobijali mnogo novca".

"Nije vas ovde troje-četvoro, kako ste naveli, ali za razliku od vas, ja sam ovde da vam odgovaram. Ne plašim vas se, već vam odgovaram. Da vidimo ko je diktator. Da li onaj koji se nikada nije pojavio u skupštini, kao što su to činili predstavnici Vaše stranke, ili sam to ja koji ovde sedim? Ja sam Srbin i patriota, to barem nikada nisam menjao, za razliku od Vas koji ste čak postali i Vlah, samo da biste postali poslanik. Ja, Aleksandar Vučić, kriv sam što se plaćao reket Đorđu Vukadinoviću. Ali nema više otimačine iz državne kase ni iz Državne lutrije Srbije, čak ni za Vukadinovića, ma koliko puta promenio veru za večeru", naveo je Vučić.

"Svi mi Srbi smo pomalo Vlasi", dodao je Vojislav Šešelj, uključivši se u polemiku i istakavši da ne želi da se slučajno izvede zaključak o negativnom stavu prema njima. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA