Najnovije

STEFANOVIĆ: Hrvati su nam govorili isključivo jezikom malja, noža i jame!

BEOGRAD- Nebojša Stefanović je ocenio da hrvatski ministar policije Vlaho Orepić, koji je izjavio da nakon brisanja lažnih prebivališta u Vukovaru neće biti osnova za postavljanje ćiriličnih tabli, pokušava da uskrati pravo na jezik i pismo čak i malom broju Srba "koje još nisu proterali iz Hrvatske".

Nebojša Stefanović (Foto: Jutjub)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je ocenio kao skandaloznu izjavu tehničkog ministra policije Hrvatske Vlaha Orepića, koji je optužio srpsku manjinu da je manipulisala nelegalnim prebivalištima.
"Želja da se pronađe bilo kakvo uporište, bez obzira koliko ono bilo lažno i besmisleno, da se srpskom narodu u Hrvatskoj uskrate zagarantovana ljudska prava, pravo na jezik i pismo i život bez straha od represije državnih organa, samo pokazuje da rukovodstvo Hrvatske ne razume šta su evropske vrednosti", poručio je Stefanović u pisanoj izjavi.
Takođe, dodaje Stefanović. hrvatsko rukovodstvo ne razume ni borbu za vladavinu prava.
"Očigledno ne razumeju ni šta je borba za jednakost i vladavinu prava i kako se na najbolji način pokazuje da ne podržavate fašističke režime, koji su sa srpskim narodom govorili isključivo jezikom malja, noža i jame", ističe Stefanović.
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA