Najnovije

Jovanović: I dalje se koketira sa nacionalizom

BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da je danas sigurno da je njegov dogovor sa Aleksandrom Vučićem bio nemoguć, zbog nespremnosti sadašnje vladajuće većine da se bez rezervi posveti rešavanju problema od kojih zavisi bliska budućnost Srbije.

Čedomir Jovanović (Foto: JuTjub)

Jovanović je za "Sandžak live" rekao da su smirivanje situacije u regionu, rešavanje kosovske krize, približavanje spoljnopolitičkim i bezbednosnim okvirima EU, ali i promena atmosfere u domaćem javnom, političkom i medijskom životu teme oko kojih će se Srbija još dugo saplitati.
"I to stalno koketiranje sa nacionalizmom i političkim modelima iz devedesetih je samo drugo lice nespremnosti ove većine za iskren dogovor oko stvari koje kao društvo moramo da uradimo", dodao je Jovanović.
On tvrdi da je sa Vučićem pričao samo jednom u Skupštini Srbije, dok se u medijima, koji su, kaže, skloni senzacionalizmu zasnovanom na prostoj mašti, ili namerno plasiranim dezinformacijama, moglo čitati o dogovorima koji su napravljeni ili propali, bez da su se ikada desili.
Lider LDP je istakao da će ta partija podržati svaki proevropski korak i sve što Srbiju vuče u dobrom smeru, ali da će biti oštra opozicija vraćanju u prošlost i udaljavanju od vrednosti evropskog društva.
"Elementaran pogled na stanje u političkom životu i medijima upozorava da ćemo se vrlo lako naći u stanju još veće unutrašnje i spoljne nestabilnosti, mogućoj izolaciji i daljem raspadu društva i takva situacija opominje da budemo odgovorni prema onom što radimo i govorimo", rekao je Jovanović.
Na pitanje da li će LDP imati svog kandidata na predsedničkim izborima, kao i da li je spreman da podrži zajedničkog kandidata opozicije, Jovanović je rekao da danas niko ne može da predvidi kakvi će se zapleti i raspleti desiti u politici Srbije u narednih godinu dana i koji od mogućih scenarija će se na tim izborima ostvariti.
"U svakom slučaju, LDP će stati iza kandidata koji će najbolje sprovoditi politiku za koju se zalažemo od kad postojimo, kao što smo to uvek i radili", zaključio je Jovanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA