Najnovije

PREMIJER ŠVEDSKE: Želimo Srbiju u EU, ali je "bregzit" promenio neke stvari

STOKHOLM- Podrška Švedske članstvu Srbije u Evropskoj uniji uvek je bila veoma jaka, kao i sada, uprkos tome što je EU zbog „bregzita” na putu da promeni oblik, poručuje predsednik švedske vlade Stefan Leven koji sutra dolazi u posetu Srbiji. Gost premijera Aleksandra Vučića poslednje četiri godine je lider švedskih socijaldemokrata koje je iz opozicije doveo na vlast 2014, sa harizmom sindikalnog lidera koji je profesionalnu karijeru počeo kao varilac u fabrici.

Brisel (Foto: flickr.com)

Premijer je svestan da ishod referenduma u ​​Velikoj Britaniji stvara novu situaciju za EU, ali Švedska i Leven lično i dalje veruju u snagu Evropske unije. To i jeste jedna od glavnih poruka sa kojom 59-godišnji ljubitelj opere i bivši metalski radnik, a sada predsednik švedske vlade, dolazi u svoju prvu posetu Srbiji- kaže predsednik švedske vlade.
– Žao nam je zbog rezultata referenduma, ali moramo poštovati volju britanskog naroda. Više nego ikada, sada je važno da 27 članica EU ostanu ujedinjene i nastave da rade zajedno, noseći se sa mnogobrojnim izazovima na našem kontinentu u duhu solidarnosti, jedinstva i poverenja. Aktuelni događaji su poziv za novo usredsređivanje ka tome kako EU bolje da ispuni očekivanja svojih građana. Treba da se pridružimo naporima za pružanje efikasnih rešenja za zajedničke izazove, kao što su migracija, ekonomski rast i bolji poslovi, klimatske promene i borba protiv terorizma. Moramo stati u odbranu naših zajedničkih vrednosti – ističe Stefan Leven, veliki poštovalac i naslednik legendarnog Ulofa Palmea na mestu predsednika vlade i Socijaldemokratske radničke partije.
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA