Najnovije

Uklonjene srpske barijere na mostu u Kosovskoj Mitrovici Albanci rada na mostu, pristuna policija!

KOSOVSKA MITROVICA: Uklanjanjem Parka mira, počela obnova glavnog mosta preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici. U blizini mosta pojačano prisustvo kosovske policije.

Građani severa uznemireni zbog uklanjanja barikada (Foto: fejsbuk)

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da će rekonstukcija mosta biti završena za šest meseci i da će Kosovska Mitrovica dobiti novi izgled saobraćaja. 
Početak realizacije projekta je rezultat sporazuma Beograda i Prištine.
Kancelarija Evropske unije na Kosovu je jutros objavila početak građevinskih radova na mostu u Mitrovici, uz ocenu da će sa početkom sprovođenja ovog sporazuma, most u Mitrovici postati simbol normalizacije odnosa među zajednicama na Kosovu.
Nakon nedavnog sporazuma između kosovske ministarke za dijalog Edite Tahiri i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića danas počinje sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine o mostu u Mitrovici, navodi se u saopštenju.
Obnova mosta, investicija čija vrednost premašuje 1,2 miliona evra, koju finansira Evropska unija, u velikoj meri će doprineti olakšanju kontakata ljudima u Severnoj Mitrovici, Južnoj Mitrovici i šire, navodi se u saopštenju.
Očekuje se da most u Mitrovici bude otvoren za pešake i vozila u oba smera, u skladu sa preporukama tehničke ocene i arhitektonskog dizajna o čemu su se obe strane dogovorile u junu 2015. godine.
Zajedno sa gradonačelnicima, radna grupa će redovno nadgledati i revidirati prevladavajuće političke i bezbednosne uslove u opštinama tokom i nakon procesa obnove.
Policija Kosova, Euleks i Kfor u skladu sa svojim odgovarajućim mandatima, obezbediće bezbednu i sigurnu sredinu, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA