Najnovije

PORAZ SRPSKE DIPLOMATIJE: Priština briše naše resore na Kosovu!

BEOGRAD- Primedbe generalnog revizora Kosova o poslovanju Ministarstva za povratak i zajednice u kosovskoj vladi o navodnom nezakonitom trošenju sredstava, samo su korak ka ukidanju ovog ministarstva!

Parlament u Prištini (Foto: balkaneu.com)

U "nenamensko i netransparentno" trošenje novca u uzveštaju revizora ubrojano je, između ostalog, plaćanje struje kolektivnim centrima, nabavljanje drva za povratnike, vozila za srpske nevladine organizacije i medije, kao i plaćanje lečenje srpskom detetu kojem je termin u inostranoj klinici bio zakazan, a roditelji nisu bili u stanju da sakupe novac.
Kako navode izvori u pokrajinskoj vlasti, izveštaj je i sastavljen tendenciozno sa namerom da diskredituje jedino ministarstvo koje se ozbiljno bavi problemima Srba i nealbanaca. Na njegovom čelu se od osnivanja nalaze predstavnici Srba i zbog toga ono predstavlja trn u oku albanskim partijama, kako u vlasti tako i onima u opoziciji.
Ministru za povratak Dalobru Jevtiću u Prištini se posebno zamera podrška izgradnji naselja Sunčana dolina na severu Kosmeta, gde bi trebalo da se vati oko 1.500 raseljenih Srba.
Jedan od predloga koji se razmatra u političkim krugovima u Prištini jeste i da se drugo ministarstvo na čijem je čelu Srbin, za lokalnu samoupravu, pripoji resoru javne uprave. Predstavnici međunarodne zajednice na KiM, međutim, ne gledaju blagonaklono na ovakve ideje prištinskih vlasti.
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA