Najnovije

KLJUČNIH 98 KILOMETARA: Turska se pita o konačnom slomu terorista u Siriji!

Bivši turski diplomata Ajdin Selčen, rekao je da bi Turska mogla da zatvori preostalih 98 kilometara tursko-sirijske granice preko koje militanti i teroristi dobijaju oružje i nove borce, ali da za to mora biti i "političke volje".

Tursko-sirijska granica (Foto: discred.ru)

"Zatvaranje tih 98 kilometara je svakako moguće, iz vojne perspektive, ali, mora da postoji politička volja da bi se to dogodilo", rekao je Selčen. Da li takva politička volja postoji? Za sada se čini da ne, ali, Selčen navodi i da bi Turska imala dodatnih problema ukoliko to učini. "Zatvaranje granice imalo bi uticaja na tursku internu bezbedonst", rekao je. Drugim rečima, ukoliko Turska zatvori granicu brojni teroristi koji su svakog dana preko njene teritorije ulazili u Siriju sada bi mogli da ostanu zarobljeni u Turskoj, a to je nešto što Turska nikako ne želi.
Da podsetimo, za vreme prošlonedeljne sednice rusko-turske komisije, kao nastavak sastanka Putina i Erdogana u Sankt Peterburgu, Moskva je eksplicitno naglasila da je nužno što pre zatvoriti tih 98 kilometara granice.  Izvor: advance.hr/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA