Najnovije

PALE VARNICE NA SEDNICI VLADE: Vučić "ribao" Dačića zbog Miloševića?!

BEOGRAD - Premijer Vučić na sednici vlade u ponedeljak kritikovao je ministre Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina zbog izjava o Slobodanu Miloševiću, piše beogradski mediji.

Vučić (Foto: Sinhua)

"Premijera je naljutilo veličanje politike Slobodana Miloševića i onog što je on učinio. Misli da nije ni mesto ni vreme da se tako govori", za “Blic” je ispričao jedan od ministara čije se ime ne navodi.
List prenosi da je Vučić rekao da takvi nastupi ozbiljno mogu da ugroze dugo građeni imidž Srbije. 
"Osim toga, Vučić je rekao da nije trenutak da se govori o Miloševiću dva dana uoči posete američkog potpredsednika DŽozefa Bajdena i da to može da se tumači kao provokacija", naveo je sagovornik “Blica”. 
On je podsetio da je od izricanja presude Radovanu Karadžiću prošlo skoro pet meseci ali, iako je presuda javno objavljena, i pored ukazivanja na činjenicu da je u njoj u paragrafu 3460 Milošević oslobođen sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, "o tome je na Zapadu vladao muk".  "Zato se time ruši slika o opravdanosti zapadne politike prema Srbiji", istakao je Dačić.  Kako se navodi u pisanoj izjavi, u presudi se navodi da je Milošević govorio da svi pripadnici drugih naroda i etničkih grupa moraju biti zaštićeni i da nacionalni interes Srba nije diskriminacija (paragraf 3288), kao i da je potrebno boriti se odlučno protiv kriminala (paragraf 3284).  Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA