Najnovije

PRVO ZLATO! Davor Štefanek, srpski olimpijski heroj: "Živela Srbija!" (VIDEO)

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je večeras u finalu, u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, savladao Migrana Arutujnana iz Jermenije.

Davor Štefanek (Foto: JuTjub)

Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Štefanek slavio jer je poslednji uzeo poen. Ovo je prva medalja za Srbiju u Riju, a druga zlatna u istoriji, nakon što je pre četiri godine u Londonu Milica Mandić bila šampionka u tekvondou. Takođe, Štefanekovo zlato je prva medalja za rvanje posle 32 godine, odnosno prvo zlato posle 40 godina. Sjajni srpski as, nekadašnji prvak sveta, sjajno je odradio nastup u Riju, počeo je ubedljivom pobedom na startu protiv Japanca Tomohira Inouea 9:0, potom je u četvrtfinalu savladao aktuelnog prvaka sveta Nemca Franka Šteblera 6:2, dok je u polufinalu "tuširao" Gruzijca Šmagija Bolkvadzea 7:0.

Štefanek: Još nisam svestan uspeha, vidimo se na balkonu

Novi olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek izjavio je večeras da još nije svestan uspeh, zahvalio se svima koji su bili uz njega i rekao da jedva čeka da se nađe na čuvenom balkon Gradske skupštine u Beogradu. "Nisam svestan, ne nogu da verujem da se ovo desilo. Znao sam da sam spreman za ovaj dan, ali još ne mogu da dođem sebi. Hvala svim ljudima koji su bili oko mene, OKS, ŠS, Udovičiću, Divcu, Željku Trajkoviću, mojim trenerima, porodici, devojci. Svima koji su me uvek podržavali. To je ključ svega", rekao je Štefanek za RTS. Momak iz Subotice postao je prvi srpski rvač u istoriji koji je postao svetski i olimpijski šampion. "Rvanje je najtrofejniji srpski olimpijski sport, ovo je velika stvar za rvanje. Kad sam se vratio iz Taškenta 2014 kao prvak sveta, rekao sam vidimo se na balkonu posle Rija. Ispunio sam obećanje, došao sam ovde do zlata, uspeo sam. Izvinjavam se, ne znam šta pričam, kao da sam pijan. Poručujem roditeljima da se čuvaju, ipak su ljudi u godinama. Živela Srbija!", poručio je Štefanek. On je u finalu grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 66 kilograma, savladao u finalu Migrana Arutujnana iz Jermenije. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je Štefanek slavio jer je poslednji uzeo poen.
Inače, interesantno je da je na RTS-u potpuno ugašen ton za vreme intoniranja srpske himne.  Pogledajte dodelu medalja:
Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA