Najnovije

VUČIĆEVI POTEZI PRE DOLASKA MEDVEDEVA: Specijalan status Rusa u Nišu i Kancelarija za saradnju sa RF?

BEOGRAD - Nakon najave da će biti formirana dva nova ministarstva, dolazi se do zaključka da je Vlada skrojena na brzinu pre dolaska DŽozefa Bajdena u Beograd.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Naime, prema tumačenju pojedinih sagovornika, Aleksandar Vučić je bio u žurbi da pre dolaska potpredsednika SAD DŽozefa Bajdena sastavi kabinet i da je to učinio tako što je neka rešenja ostavio da se kasnije njima pozabavi. Za izbor nove Vlade nije bila potrebna promena pomenuta dva zakona, pošto je skrojena tačno po "meri" prethodne - isti broj ministarstava i resori.  Vlada Srbije položila je zakletvu u četvrtak uveče 11. avgusta, a dan ranije Ambasada SAD u Beogradu i Bela kuća saopštili su da će Bajden boraviti u Prištini i u Beogradu u periodu od 15. do 17. avgusta. Datum posete bio je donekle neprecizan, budući da je reč o 16. avgustu, iz bezbednosnih razloga.

Sagovornici ne isključuju mogućnost da će premijer Vučić povući neki sličan potez i pre posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koja se očekuje 8. oktobra. Smatra se da to neće biti potpisivanje sporazuma koji bi posadi Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu dala status administrativnog osoblja u ambasadi. O ovom sporazumu dosta se pisalo, nakon što je u februaru usvojen zakon u Skupštini Srbije kojom su pripadnici NATO dobili diplomatski imunitet prilikom prolaska kroz Srbiju. Uzima se kao izvesnije da će Vlada Srbije otvoriti posebnu Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom na čijem će čelu biti Nenad Popović, lider SNP, koja ima troje poslanika na listi SNS. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA