Najnovije

TRKA SE NASTAVLJA, SAD PRETE RUSIMA: Amerikanci testirali prvi navođeni atomski projektil! (VIDEO)

VAŠINGTON - Uprava za nacionalnu nuklearnu bezbednost američkog Ministarstva energetike (NNSA) najavila je ovog meseca da su završeni razvoj i jedna od faza testiranja prve navođenje nuklearne bombe na svetu B61-12, za koju neki kažu da bi mogla da bude najopasnija ikada proizvedena.

Amerikanci potenciraju novu trku u naoružanju (Foto: Jutjub)

Američka vlada je najavila da će takozvana "pametna" nuklearna bomba uđi u fazu proizvodnog inženjeringa, a da će u punom obimu početi da se proizvodi najkasnije 2020. godine.

- Ulazak u sledeću fazu je veliko dostignuće za NNSA i izuzetno talentovane naučnike i inženjere na čijem se radu zasniva ova značajna misija za nacionalnu bezbednost - izjavio je administrator NNSA general-potpukovnik Frank G. Kloc.

- Trenutno, B61 sadrži najstarije komponente u američkom arsenalu, a ovo će uticati da se životni vek sistema produži za najmanje 20 godina - dodaje se.

Početak završnih priprema za proizvodnju bombe izaziva kontroverze, jer neki bivši i sadašnji viši vojni zvaničnici tvrde da bi preciznost ovog oružja moglo biti razlog za njeno korišćenje u budućim sukobima. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA