Najnovije

Za novog šefa DS četiri kandidata, Šutanovac i formalno

agan Šutanovac jedini je do sada formalno podneo kandidaturu za predsednika Demokratske stranke, a do isteka roka, 4. septembra, to planiraju da učine i aktuelni predsednik Bojan Pajtić, kao i Zoran Lutovac i Srboljub Antić.

Dragan Šutanovac (Foto: Jutjub)

Stranački izbori zakazani su za 24. septembar, a kandidati, uprkos daljem padu pocverenja građana, sudeći po izbornim rezultatima, nude pre svega program za oporavak Srbije, a tek potom i stranke.
Šutanovac „kandiduje” organizaciono političke promene u stranci, jačanje opštinskih odbora, otvaranje stranke ka novim članovima i vraćanje onih koji su je napustilim, ali ističe:
„Ponudiću novi program za oporavak Srbije i izlazak iz krize u kojoj se nalazi”, poručuje Šutanovac u izjavi Tanjugu i navodi da će svoju kampanju bazirati na „solidnosti i solidarnosti”, što znači da najbolji ljudi dođu na najbolja mesta, te da je svaki član DS podjednako važan.
Šutanovac kaže da očekuje još kandidatura za predsednika DS, navodeći da je ta stranka kroz svoju istoriju pokazala da je nakon izbora sa više kandidata za lidera dobijala na kvalitetu i da je to bilo bitno i za čitavu zemlju.
Najavljujući da će kandidaturu podneti najkasnije u prvoj nedelji septembra, Zoran Lutovac za Tanjug kaže da od izbora u DS očekuje da budu prekretnica za tu stranku, te da budu održani u fer i korektnoj atmosferi i, naravno, da na njima pobedi program za koji se „zalažu on i njegov tim”.
„Organizacija i delovanje DS treba da bude ogledalo društva u kojem želimo da živimo. Nisu nam potrebne ni velike, ni male vođe. Potrebne su nam snažne institucije, i energija članova koja će obnoviti nadu svih građana da je bolja Srbija moguća”, poručuje Lutovac.
Govoreći o ključnim tačkama svog programa, Lutovac kaže da je DS potrebno više unutarstranačke demokratije i uspostavljanje ravnoteže između demokratičnosti i stranačke discipline, te reforma stranke u kadrovskom i organizacionom smislu i stabilizovanje u finansijskom.
Srboljub Antić, koji prikuplja potpise za kandidaturu za predsednika DS, kaže da je vreme za nove ljude, i obnovu stranke.
Prema njegovim rečima, želja mu je da „malo promeni” ljude koji zastupaju stranku već 10, 15 godina i ističe da insistira na stabilizovanju finansija DS, promeni statuta i programa...
Unutarstanački izbori biće neposredni, svi članovi stranke imaju pravo glasa, kaže Antić. 
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA