Najnovije

HRVATI "ZARATILI" ZBOG SRBIJE: Milanović je kukavica i lažni heroj

Odlazeći ministar spoljnih i evropskih poslova u tehničkoj hrvatskoj vladi Miro Kovač žestoko je napao lidera SDP-a Zorana Milanovića koga je nazvao kukavicomi lažnim herojem, pre svega kada je reč o Srbiji.

Miro Kovač (Foto: Jutjub)

Kovač je, naime, na svom fejsbuk prfilu podsetio da su Milanović i njegova vlada pre godinu dana, u februaru prošle godine, bili strogo protiv toga da ih Hrvatski sabor zaključkom obveže da od Srbije traže da promeni svoj, kako je naveo, neprihvatljivi zakon o ratnim zločinima tako da ne može da glumi "mini Hag", ali oni nisu ništa napravili.
Za to, kazao je, postoje dokazi crno na belo.
"Lažno herojstvo koje sada Milanović pokazuje u odnosu na Srbiju je smešno i prozirno. Pitam se kako ga nije sram. Neka javnosti pokaže šta su on i njegova vlada konkretno napravili za Hrvatsku kada je reč o uslovima koje Srbije mora ispuniti da bi ušla u Evropsku uniju. Nisu od Srbije tražili ništa. Svojom politikom naneo je nemerljivu štetu Hrvatskoj. Uprkos svemu tome, uspeli smo da saniramo štetu njegove politike i sve hrvatske zahteve uključimo u pregovarački okvir Srbije. Konkretno, ako Srbija ne promeni svoj zakon neće moći u Evropsku uniju. To je sada zahtev ne samo Hrvatske nego i Evropske unije, i to Srbija zna. To je ono što smo mi napravili za Hrvatsku! A vama, gospodine Milanoviću, ostaju politički kukavičluk i lažno herojstvo", naveo je Kovač.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA