Najnovije

SEVERNA KOREJA: Imamo plan da uništimo baze SAD u Pacifiku!

PJONGJANG- Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje je saopštilo je da će situacija na Korejskom poluostrvu ući u „krajnje opasnu fazu“, ako se SAD odluče na „opasan korak“. U tom slučaju, Pjongjang će uništiti sve američke baze u tihookeanskom regionu, navodi se u saopštenju predstavnika severnokorejskog resora.

Pjongjang (Foto: Jutjub)

„Situacija na Korejskom poluostrvu zalazi u krajnje opasnu fazu zbog neprekidnih američkih mahinacija za povećanje nuklearnog naoružanja, usmerenog protiv Severne Koreje. Ako se SAD, ne prateći tok vremena i naš strateški status, osmele na opasan korak, sve američke vojne baze u tihookeanskom operativnom regionu, uključujući ostrvo Guam, neće izbeći uništenje pred svestranim i realnim napadom naše armije", navodi se u dokumentu.
Diplomate su podsetile da su u avgustu SAD poslale nekoliko strateških bombardera B-1B i B-2B u vojno-vazdušnu bazu „Anderson“ na ostrvu Guam, gde se već nalaze avioni B-52H.
„To što su SAD uoči zajedničkih vojnih manevara ’Odbrana slobode‘ razmestile sva tri vida strateških bombardera na ostrvu Guam veoma su zabrinjavajući signali“, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Severne Koreje.
„Takvo zveckanje oružja Amerikanaca je usmereno ne samo na preventivni nuklearni udar po Severnoj Koreji, već i na izvođenje prevrtljive strategije za obuzdavanje Rusije i Kine u Azijsko-pacifičkom regionu i očuvanje svoje vojne hegemonije. Mi ćemo iz korena eliminisati opasnost nuklearnog rata koji dolazi od SAD, oslanjajući se na na jaku nuklearnu snagu obuzdavanja i zaštitićemo mir i bezbednost regiona i sveta. To je nepromenljiva principijelna pozicija Severne Koreje“, naglasili su u Pjongjangu.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA